Корейската грижа за кожата

  • Сподели:
Корейската грижа за кожата
Корейската красота е свързана с персонализиране.

Кожата на всеки е уникална и истинското разбиране на собствената ви кожа е основният фокус на корейската философия за красота. Преценете какво да използвате и ако някога сте имали алергична или отрицателна реакция към даден продукт, вижте какви съставки са били в продуктите. След това вземете продукт, който ви се отразява добре и вижте какви съставки има в него. С течение на времето обръщането на внимание на съставките ви помага да идентифицирате кои от тях кожата ви харесва и понася и кои - не.
Някои продукти са проектирани да бъдат гъвкави и изграждащи се, защото не всеки се нуждае или иска същото количество хидратация. Есенциите са чудесен пример, който е предназначен да се използва след почистване и тонизиране. Ако кожата ви се нуждае само от една глътка освежаваща хидратация, нанесете един слой от есенцията върху чиста кожа.
Корейските съставки за красота са иновативни и вдъхновени от природата.
Независимо дали става дума за серум, включващ съставки като муцин от охлюв или ампули, които включват микроигли от морски твърди частици, корейската красота въвежда иновативни съставки, които често няма да намерите в други грижи за кожата.

Корейска грижа за кожата в десет стъпки

Десетстепенната рутина наистина показва многопластовия характер на рутината, която се връща към нежния и дългосрочен фокус. 

• Двойно почистване, първа част, почистващо средство масло. Използвайте почистващ препарат на маслена основа, за да премахнете всички примеси на маслена основа.

• Двойно почистване, втора част, почистващ препарат вода. Следвайте почистването на маслото с нежно почистващо средство на водна основа.

• Ексфолиатор: това е екстра и не трябва да е всеки ден - основава се на всичко, от което се нуждае кожата ви.

• Хидратиращ тонер: използвайте хидратиращ тонер, за да балансирате pH и да стартирате хидратацията.

• Същност: еssence е насочена предимно към увеличаване на хидратацията.

• Масла за лице, серуми, ампули: са най-персонализираните стъпки от вашата рутина, която е свързана с насочването към конкретните проблеми, които искате да решите.

• Маски: това може да са маски типп лист или други хидратиращи маски, но не е задължително да са всеки ден.

• Крем за очи.

• Овлажнител: запечатайте всичко с него.

• Сутрин винаги завършвайте с SPF.
 
Кои са някои ключови стъпки, които са специални за корейската козметична рутина?

K-beauty есенции.

Докато тонерите имат основната задача да подпомагат балансирането на рН, есенциите се грижат за доставянето на хидратацията на кожата с богати на овлажнители (свързващи водата) съставки, които са формулирани така, че да хидратират в дълбочина. Други водни продукти като мицеларни води и хидрозоли се различават от есенциите. Първият е пречистваща вода, а вторият е вода, произведена като страничен продукт от дестилацията на растителни продукти и е своеобразна „цветна вода". K-beauty есенциите се предлагат в широка гама от воднисти до по-вискозни текстури. Те се използват директно след почистване и тонизиране, а основната задача на есенцията е наистина да напои кожата с хидратация, което помага да се поддържа здравият ù вид.

Листови маски K-beauty и гумени маски.
 
След почистване и тонизиране сложете маска, после запечатайте всичко с овлажнител. Това също е лесен начин да видите дали харесвате нови съставки, тъй като маските тип лист обикновено са достъпни и ви дават възможност да опитате различни формули/съставки. 
В основата на корейската красота стои схващането, че трябва по-малко да изглеждаш красива и повече да се грижиш за кожата си като начин цялостно да се грижиш за себе си.

Видове корейска кожа

1. Стъклена кожа

Тя е най-известната и се има предвид, че кожата е толкова гладка и бистра, че има почти прозрачен ефект. Това се дължи на деликатната комбинация от коректор за точково третиране и мега-ватов акцент, който създава илюзията за равнинна като стъкло. 

2. Кожа тип кнедли

Кожата за кнедли се фокусира върху еластичността и влажността на кожата, вместо тя да изглежда светеща и отразяваща. 

3. Медена кожа

Помислете за гъстата текстура на меда, а не за сиянието на стъклото или за триизмерното усещане на кнедлите. Това е, което подчертава блясъка на купчинатя мед, а не непременно златистият цвят на нектара. Отново целта тук е хидратирана текстура.