Косата ми побелява, а не искам да се боядисвам! Има и друго решение...

  • Сподели:
Косата ми побелява, а не искам да се боядисвам! Има и друго решение...

Всеки в даден момент от живота си вижда бял косъм върху главата си. После стават повече, започва да си казва, че побелява... Край, остарявам!

Причините за преждевременното побеляване на косата при млади мъже и жени са много индивидуални. Има хора, които започват да побеляват още като ученици или студенти, други около 30 годишна възраст, а има и такива, които на 50 са леко прошарени.

Появата на бели коси зависи от много фактори и няма конкретна възраст, в която това се случва. Тук идва логичният въпрос защо косата побелява. Най-общо казано, това се дължи на липсата на пигментация - клетките в космените фоликули, които придават цвета на растящите косми, са загубили своята ефективност и всъщност синтезират по-малко меланин.

С намаляването на производството на пигменти и промяна на тяхното разпространение, косата губи естествения си цвят. Така растежът на косъма се запзва, но вече не е съпроводен с естественото оцветяване.

Може да срещнете и други, най-разнообразни причини за побеляването на косата, сред които наследствена обремененост, силен стрес, неправилно функциониране на някой вътрешен орган, липса на жизненоважни витамини и микроелементи като цинк и мед в организма.

При вида на белите косми, особено при нарастващия им брой, най-логичното нещо е да започнем да боядисваме косата си. Много хора искат да отложат тази процедура във времето, защото е силно разпространено схващането, че веднъж започнеш ли, ще се боядисваш цял живот.

Ако не искате да се боядисвате, има и друг вариант в борбата с белите коси. Става въпрос за PHYTO RE 30 - революционна формула, която връща пигментацията на косъма от корена. За да има ефект, продуктът трябва да се превърне в част от ежедневието, още с появата на първите бели коси. 

Как се случва това? Една от активните съставки в този продукт е Пептид RE30, който има способността да активира синтеза на меланин, засилва естествения процес на пигментация и се бори срещу обезцветяването на косъма. Друга активна съставка е екстрактът от лилаво лале, който е с високо съдържание на антиоксидантни феноли и има силно противостареещо действие. Това помага на косата да възвърне силата, младостта и мекотата си.

Тази "противостарееща" грижа за косата е лесна за употреба - нанася се сутрин или вечер върху суха или влажна коса. Спреят е с унисекс аромат, подходящ както за мъже, така и за жени. Затова, ако все още не искате да прибягвате към боядисване на косата, възползвайте се от PHYTO RE 30.

Косата ми побелява, а не искам да се боядисвам! Има и друго решение...

Не само дамите се притесняват при вида на белите коси

Косата ми побелява, а не искам да се боядисвам! Има и друго решение...

Все повече мъже са чувствителни на тема побеляване...

Косата ми побелява, а не искам да се боядисвам! Има и друго решение...

PHYTO RE 30

Революционната формула връща пигментацията на косъма от корена, като едновременно с това възвръща младежкия й вид.

Лесен за употреба, спреят може да бъде използван директно върху косата: 8 впръсквания при всяка употреба.

Без силикони, лек и не омазняващ, спреят е перфектен както за мъже, така и за жени. Формулата е основана на не по-малко от 98% естествени съставки.