Кристи Търлингтън - на 53 и все по-красива

  • Сподели:
Кристи Търлингтън - на 53 и все по-красива

От високите ѝ скули до тази безпогрешна широка усмивка е лесно да се разбере защо Кристи Търлингтън може да откаже да стане от леглото за по-малко от 10 000 долара. През десетилетия, прекарани в притежание на модните подиуми, сме виждали Търлингтън да се трансформира във всякакви различни образи, от знойна богиня до свободна сексапилна жена.
Корица на списания повече от 500 пъти, лице на козметична компания Maybelline и модна къща Calvin Klein, работа при едни от най-добрите: Chanel и Valentino.
През 1993 г. Нюйоркският музей на изкуството Метрополитън я кръсти ''Лицето на 20-ти век", създавайки линия от манекени по нейно подобие.

Когато феноменът на супермоделите започна да се разраства, Търлингтън бе в челните редици на малка група модели – известни в индустрията като ''суперите", които се превърнаха в световни знаменитости, доминирайки все повече както по ревютата за висша мода, така и в глобалните медии. Американска певица Ру Пол улови явлението в хитовата песен от 1993 г., подходящо озаглавена ''Supermodel", в която се споменават топ моделите за годината – включително Търлингтън, Кембъл, Крауфорд, Евангелиста, Клаудия Шифър и Ники Тейлър.
Търлингтън, Кембъл и Евангелиста редовно бяха резервирани като трио за някои от най-ценените модни къщи и скоро сами по себе си носеха прозвището "светата троица".

Търлингтън си партнира (1995–97) с Кембъл, Ел Макферсън и Шифър за популяризиране на раздвижената верига ресторанти Fashion Café (1995–98). Тя също се появява в модните документални филми Unzipped (1995) и Catwalk (1996).

Краят на 90-те години бележи края на ерата на супермоделите. Търлингтън получава двойна бакалавърска степен по източна философия и сравнителна религия от Нюйоркския университет (1999 г.) Основава собствена компания Turly Inc. и пуска поредица от продукти и услуги, които включват вдъхновени от йога дрехи и дневни спа центрове. Търлингтън е автор на Жива йога: Създаване на житейска практика (2002). Тя се омъжи за холивудския актьор, режисьор и продуцент Ед Бърнс през 2003 г. Кристи бе представена в изложбата на музея на изкуството в Метрополитън ''Моделът като муза: Въплъщаване на мода" (2009), която показа моделите, които олицетвориха ерата на модата през 20-те век.

Търлингтън също е известен активист. През 2010 г. тя стартира Turly Pictures, LLC и основава организация "Всяка майка има значение" - посветена на подобряване здравето на майките и намаляването на майчината смъртност. Търлингтън направи своя режисьорски дебют с документалния филм за майчиното здраве No Woman, No Cry (2010). Тя също така режисира късометражния филм Every Mile, Every Mother (2014), в който членовете на организацията ѝ се състезаваха в маратон за една нощ. Документалният филм имаше за цел да подчертае факта, че много бременни жени са далеч от грижите за майчинство.

В днешно време Търлингтън е със силен интерес към благополучието – тя обича йогата, тренировките и медитацията. Продължава да изглежда сияйна и здрава, както винаги. На 2-ри януари Търлингтън навърши 53 години.