Мишел Пфайфър: ''Увереността е свързана с отношението''

  • Сподели:
Мишел Пфайфър: ''Увереността е свързана с отношението''
Мишел Пфайфър се изкачи в редиците на Холивуд през последните четиридесет години, но сега се захваща с напълно различна индустрия. Мнозина отдавна знаят, че законите за безопасност в козметичната индустрия са остарели, но миналата година звездата действително предприе действия и посети седалището на правителството на САЩ, за да лобира за реформи. По-долу емблематичната актриса разкрива за важността на чистата красота и увереността в тялото.

Наскоро лобирахте пред Конгреса да приеме по-строги закони, които да регулират съставките, използвани в козметиката. Какво вдъхнови интереса ви към „чистите" продукти?

- Да бъдеш майка. Започвате да гледате на света през очите на децата си и просто искате да ги защитите - затова ставате по-внимателни по отношение на здравето. Тогава и баща ми, и най-добрият ми приятел бяха диагностицирани с рак и си помислих, че нещо трябва да се промени в околната среда.

Имате нова ароматна линия, свързана с „пълна прозрачност на съставките". Какво означава това?

- Обичам да нося парфюм, но не се чувствах сигурна в безопасността на съставките във всичко, което мога да намеря на пазара. Човек не трябва постоянно да избира между качество и безопасност. Трябва да имате и двете.

Казвате, че остаряването в Холивуд може да нанесе хаос на психиката ви. Как се справихте с това и все още ли е борба?

- Колкото повече остарявах, толкова по-лесно ставаше. Достигате праг, в който се справяте добре с годините си, вместо да изглеждате млади за възрастта си, и аз прекосих този праг. Бих ли искала да изглеждам така, както изглеждах в началото на 30-те си години? Това няма да се случи и не изпитвам същата потребност, която някога съм имала. Това е голямо облекчение.

Имате ли някакъв съвет към жените, които се борят с имиджа на тялото си?

- Увереността е свързана с отношението. Колко често сте срещали човек, който може да не прилича на кукла Барби или Кен, но просто носи нещо секси и елегантно в себе си? Привлекателността има повече отношение към начина, по който се чувствате отвътре. И нахалството, което може да дойде с това.