Нефрит или розов кварц - как да изберем подходящия ролер за лице

  • Сподели:
Нефрит или розов кварц - как да изберем подходящия ролер за лице

И двата ролера за лице използват естествено хладни камъни, които, когато се използват правилно (търкалят навън, а не навътре) помагат за подобряване и насърчаване на микроциркулацията и притока на свеж кислород към кожата. Порите незабавно изглеждат по-малки и кожата изглежда по-стегната. Ролерите за лице разпалват процеса на детоксикация на кожата чрез подобрена функция на лимфен дренаж, тъй като ролките отмиват задръстванията и отоците. Кожата може незабавно да изглежда по-гладка, по-очертана и по-оросена, особено когато се използва в комбинация с локални средства за грижа за кожата.

Ето няколко ключови разлики между нефритения масажор за лице и този от розов кварц, които ще ви помогнат да се ориентирате кой е подходящият за вашия тип кожа:

Нефритът е по-мек камък и по-лесен за издълбаване, докато розовият кварц е по-твърд и по-крехък кристал, което го прави по-труден за издълбаване.
Нефритът е по-податлив на износване, докато розовият кварц не е, така че има по-дълъг живот.Въпреки че и двете охлаждат кожата, нефритът има тенденция да се адаптира към телесната ви температура и се затопля по-бързо, когато влезе в контакт с кожата, но розовият кварц задържа прохлада за много по-дълго време.
Това са основните причини розовият кварц да е по-скъп в сравнение с нефрита.

Най-известен със своите лечебни свойства, нефритът е част от китайската медицина от векове. Носи баланс и позитивност.
Помага за стимулиране на кръвообращението, доставяйки кислород и приток на кръв към горния слой на кожата, насърчавайки заздравяването и възстановяването на увредената кожа. Известно е, че балансира вътрешната енергия Чи. Помага за лимфния дренаж и намалява подпухналостта.
Страхотно за повдигане и стягане на кожата, т.е. по-тонизирана кожа и по-добър контур в сравнение с всеки друг ролер за лице. Подпомага засилването на производството на колаген. Изравнява тена на кожата и засилва възстановяването ù. Стяга и свива разширените пори.
Най-подходящ е за суха, увредена кожа.

Най-известен като кристалът на любовта розовият кварц е свързан с любовта към себе си, изцеление и искряща радост отвътре.
В древен Египет розовият кварц е бил най-ценен заради ползите си против стареене.
Помага за изглаждане на бръчки и фини линии.Розовият кварц съдържа магнезий, натрий, кислород и силиций минерали по своята същност и когато го нанесете върху кожата си, всички ползи от тези минерали се попиват в кожата ви.

Освежава и енергизира кожата. Подпомага обновяването на клетките на кожата и също така помага за намаляване на белезите от акне. Насърчава самолюбието и спокойствието. Възстановява хармонията и балансира емоциите.

Розовият кварц е твърд кристал, така че поддържа хлад много по-дълго от нефрита. Това е идеалното средство за уморена кожа и очи.
Стяга и свива разширените пори.
Помага за постигане на равномерен тен на кожата и ù придава блясък отвътре.

Помага при торбички под очите и подпухналост.
Прохладата на кристала помага да се изтегли възпалението от кожата, като по този начин се успокоява.

Най-подходящ за комбинирана, мазна, чувствителна кожа и такава, която е склонна към акне и розацея.