Палитра сенки за очи - бъдете ярки, нежни, истински

  • Сподели:
Палитра сенки за очи - бъдете ярки, нежни, истински

В арсенала за красота на модерно момиче има различни коректори, тонери, хайлайтъри, моливи, различни гелове, очни линии, червила и т.н. И задължително има и висококачествена палитра сенки за очи. Това е “най-добър приятел“ във вашата козметична чанта, която ще помогне във всяка неразбираема ситуация: наистина е възможно да се създаде с него дневен и вечерен грим.

Правилен избор на палитра сенки
Подобна декоративна козметика е представена от професионални и повече бюджетни продукти. Не вярвайте обаче, че първият вариант е изключително за гримьори. Когато избирате сенки, трябва да обърнете внимание на следното: 
в палитрата трябва да присъстват както леки, така и тъмни нюанси, които се комбинират помежду си. Освен това трябва да има поне един неутрален рефил и един блясък; ако се придържате към определен стил в облеклото и грима, препоръчваме ви да разгледате палитрите с вече избран комплект, например за Smokey-Aice или дневен грим; по-добре е начинаещите да започнат от малки палитри. Изберете палитри с малък брой нюанси (4-8 пълни). И когато ще можете лесно да комбинирате цветове, ще можете спокойно да преминете към голяма палитра.
С една основна палитра от сенки ще можете да създадете различни опции за грим, от деликатен и нежен до смоки айс и всеки път да изглеждате по нов начин.

Как да изберете нюанси за вашия цветен тип
На различни хора различните нюанси на сенките изглеждат съвсем различни. Например, зеленият нюанс може да ви позволи да изглеждате по-изразително, а върху някой същият нюанс ще създаде ефекта на уморените очи. Всичко зависи от цветен тип на момичето. Съществуват 4 цветни типове: 
Зима. У момичетата с този цветен тип очи и косата са тъмни, но доста ярка кожа, така че е по-добре те да избират студени нюанси, избягвайки цветове на кафе. За тях гримът в сини и тъмнозелени нюанси ще бъде идеален, докато на останалите грим от тези нюанси изобщо не е подходящ. 
Пролетен - руси очи и коса, но веждите и миглите са тон или две по-тъмни. За такива момичета са подходящи топли палитри (праскова, капучино, мокко). От студените тонове на пролетно момиче подхождат само светло лилав и светло син цвят. 
Летен - руса или бронзова коса, сиво-зелено или сини очи. По-добре е представителите на този цветен тип да се спират на сивкави сенки, както и нюд и златисти цветове. 
Есен - тъмна коса, кафяви, зелени или тъмносиви очи. По-добре е такива жени да избират тоновете от своя цветен тип (бронз, кафяв, нюд) или контрастни нюанси.

Сенките са основна декоративна козметика, която е в козметичната торбичка на всяка жена. Естествено, струва си да използвате само висококачествени и безопасни продукти, които са подходящи за вас по цвят.
Опитайте се да не спестявате от закупуването на палитри на сенки. Тъй като палитрата с високо качество е не само лесна за прилагане, но не се разпада под очите по време на нанасянето. Такъв продукт ще ви служи в продължение на много години при правилно съхранение и употреба.