Пет съвета за красота

  • Сподели:
Пет съвета за красота

Да изглеждаш добре не е равносилно на сложно и скъпо.
Експертите казват, че повечето от нас трябва да обърнат внимание само на няколко основни трика за красота, които да ни помогнат да изглеждаме и да се чувстваме страхотно, без да харчим излишно време или средства.

Съвет 1: Никога не подценявайте силата на овлажнителя

Независимо дали кожата ви е суха, нормална или мазна, ако можете да си позволите само един продукт за грижа, казват експертите, вашите пари ще бъдат правилно похарчени за добър овлажнител.

„Понякога всичко, от което наистина се нуждаете, е добър овлажнител и мек почистващ продукт, за да свалите години от лицето си", казва професорът от Нюйоркския университет Рода Наринс, доктор по медицина, президент на Американското дружество по дерматологична хирургия. Когато кожата е суха, казва Наринс, всяка бръчка се подчертава, което ви прави да изглеждате по-възрастни.
Ако сте на 20 или 30 години овлажнителите ще ви осигурят част от защитата, от която се нуждаете, за да предпазите кожата от преждевременно стареене.

„Във вашите 20-те и началото на 30-те години един добър овлажнител може да заеме мястото на много продукти", казва пластичният хирург на Парк Авеню д-р Дарик Антел.Съвет 2: Слънцезащитният крем е най-добрият ви продукт против стареене

Преди да направите каквото и да е било друго за лицето си, първо нанесете слънцезащитен крем.
Слънцезащитният продукт намалява риска от рак на кожата, но също така може да помогне за поддържане на кожата по-млада.
Причината, според експертите, е, че когато слънцезащитният крем блокира вредните слънчеви лъчи, той блокира и ефектите им от стареенето.

„Слънцето влияе върху производството на колаген в кожата и без колаген тя няма да поддържа естествено този стегнат, влажен, младежки вид без бръчки", казва Антел. Ако прекомерно много се излагате на слънце кожата ще се набръчка много преди времето си.
Според Американската академия по дерматология без защита от слънцезащитен крем, само няколко минути ежедневно излагане на слънце през годините могат да причинят забележими промени в това как изглежда и се чувства кожата ви.
Не само ще видите повече бръчки и фини линии, но и повече лунички, старчески петна и паякообразни вени. Самата кожа може да изглежда груба или отпусната - всичко това благодарение на слънцето.
Слънцезащитният крем може да предпази кожата ви от тези увреждащи лъчи.

Съвет 3: Изберете разумно вашия почистващ продукт

Ако сте жена, която предпочита да почиства лицето си със сапун и вода, може да преосмислите стратегията си за почистване. Дерматолозите казват, че един от най-добрите съвети за красота е да използвате най-нежния почистващ продукт, който намерите – и да го използвате пестеливо.
Може да се изкушавате да миете лицето си по няколко пъти дневно, особено ако имате мазна кожа, но прекомерното измиване не само, че няма да ви помогне, но и ще ви навреди. Особено ако използвате сапун.
Ако измивате лицето си твърде често – повече от два пъти на ден – има вероятност да увредите естествената липидна бариера, защитната мантия от смазване, която поддържа кожата да изглежда и да се чувства здраваСъвет 4: Използвайте подходящите пособия за нанасяне на грим

Можете да си купите най-добрите сенки за очи, най-луксозния фон дьо тен в света, бронзант направо от козметичната чанта на супермодел, но ако нямате правилните пособия, за прилагането им - ползите от тях ще бъдат загубени.

Какво представляват „правилните" инструменти? Четките трябва да са меки и да се чувстват нежни към кожата, но също така да имат и специално вещество, така че продуктът да не пада от повърхността на четката ви. Ако потопите четка в сенки или руж и цветът падне, преди да стигнете до лицето си, това е лоша четка, казват експертите.Съвет 5: Актуализирайте косата и грима си на всеки 2 години

Ако твърде често чувате „Не сте се променили особено", бягайте към най-близкия салон за красота!
Експертите казват, че ако не можете да си спомните последния път, в който сте сменяли цвета или прическата на косата си и грима си, доста сте закъснели.

„В идеалния случай вашият образ, включително коса и грим, трябва да се актуализира поне на всеки две години – и по-рано, ако стиловете се променят драстично", казва експертът по коса от Бевърли Хилс и личността на QVC Ник Чавес.

Поддържайки външния си вид актуален, казва Чавес, вие също изглеждате по-млади и по-модерни. 
Не се страхувайте от промените, те са полезни.