Пет стъпки за здрава и красива коса през зимата

  • Сподели:
Пет стъпки за здрава и красива коса през зимата

Косата безспорно е ключов елемент за добрата визия, а правилната грижа е този фактор, който може да разкраси всеки тип. В този ред на мисли, е добре да се обръщате към стилисти, тъй като те могат да ви дадат професионални насоки за поддръжката и козметиката, която е удачна според индивидуалните ви нужди.

А през зимата тези нужди са ориентирани и към превенцията от увреждане. Ето какво ни съветва Бен Скервин в материал на huffingtonpost.com. На него се доверяват знаменитости като Виктория Бекъм, Орландо Блум, Мадона, Марая Кери:

1. Един много простичък съвет - носете шапка. Тя ще предпази косата ви от вятър, дъжд и сняг. Но както всички знаем, никоя жена не иска да се сдобие с неприятната "коса след шапка". Чудесен начин да избегнете този ефект е просто да сложите копринен шал под вълнената шапка. Така ще предотвратите увреждането вследствие на триенето и ще редуцирате наелектризирането.

2. През зимните месеци е добра идея да правите някаква дълбоко хидратираща терапия веднъж седмично. Косата се изсушава както от топлия и сух въздух у дома, така и от студения навън. Препоръчват се продукти, които задържат влагата в косъма.

3. Добре е да миете косата си възможно най-рядко, да речем два-три пъти седмично, за да не я изсушавате допълнително. Също така, непременно изсушавайте косата си преди да излезете навън. Не само защото така можете да си докарате някоя настинка. Влагата в косата ви в комбинация със студения въздух, ще нанесат допълнителна вреда и ще направят косъма сух и крехък.

4. Редовното подстригване на косата е особено важно през зимата. Подрязвайте връхчетата на всеки шест до осем седмици колкото да я освежите и да предотвратите допълнително нараняване от заплитащи се краища.

5. Една изненадваща хитринка за предпазване на косата от изсушаване през зимата е инвестирането в овлажнител на въздуха. Да, някои ще кажат, че влажността разваля прическата, но истината е, че през студените дни отопляваме интензивно домовете си и така изсушаваме въздуха в тях. С това изсушаваме едновременно и косата, и кожата.