Правилна грижа за устните през зимата

  • Сподели:
Правилна грижа за  устните през зимата

Студеното време и стоенето в топли закрити пространства предоставя "чудесна" формула за съсипване на устните. Е, добре, може това да звучи малко пресилено, но тази комбинация определено допринася за сухата, напукана и лющеща се кожа.

Ако прибавим и дехидратация вследствие на сутрешното кафе, положението се усложнява дотам, че и най-доброто червило не успява да скрие лошото състояние на кожата. Има обаче начин да запазите устните си еластични, гладки и готови за целувки през цялата зима, стига само да следвате няколко прости съвета.

1. Ексфолиране (отстранявате горния мъртъв слой) на устните

На 2/3 дни със скраб за устни, мека четка за зъби или топла хавлиена кърпа можете да отстраните нежно мъртвите клетки от горния слой на кожата. Най-ефикасното средство, според козметични експерти, е скрабът, пише sheknows.com.

Можете да си купите скраб, или да си го направите, като напълните малко бурканче със захар и после изсипете 3/4 капки кокосово масло в него. Сместа се бърка колкото се може по-дълго.

Начин на употреба: Нанасяте малко от скраба върху устните и около тях и разтърквате леко. Изчаквате около минута, след което отстранявате ненужното с влажна кърпа.

2. Овлажняване

Добре е да става през целия ден, но е много важно да не пропускате сутрините, вечерите и моментите след нанасяне на скраб. Може да използвате хидратиращ балсам, масло или крем за устни.

Съвет: Не използвайте козметични продукти с формули, които съдържат восък, защото той защитава, но не хидратира кожата.

3. Защита

Тук вече восъчните продукти влизат в сила. След като овлажните устните, нанесете върху тях дебел слой балсам, за да "запечатате" влагата и да ги запазите от въздействието на околната следа.

4. Допълнителна хидратация

Един от най-добрите начини за борбата срещу сухите устни е пиенето на достатъчно количество вода (минимум 2 литра) на ден. Защото дори и най-слабата дехидратация може да доведе до люпене на горния слой на кожата.