Предимства на лазерната епилация

  • Сподели:
Предимства на лазерната епилация

Лазерната епилация е една от най-често извършваните козметични процедури в САЩ. Тя излъчва силно концентрирана светлина в космените фоликули. Пигментът във фоликулите абсорбира светлината и по този начин космите се унищожават.

Предимства на лазерната епилация

Лазерите са полезни за премахване на нежелано окосмяване от лицето, краката, брадичката, гърба, ръката, подмишниците, бикини линията и други зони.
Предимствата на лазерната епилация включват:

Точност - Лазерите могат селективно да се насочат към тъмни, груби косми, като същевременно оставят заобикалящата кожа невредима.

Скорост - Всеки импулс на лазера отнема част от секундата и може да третира много косми едновременно. Третира площ приблизително с размер на една четвърт на всяка секунда. Малки зони като горната устна могат да бъдат третирани за по-малко от минута, а големи области, като гърба или краката, могат да отнемат до един час.

Предсказуемост - Повечето пациенти имат трайна загуба на косми след средно три до седем сесии.Как да се подготвим за лазерна епилация

Лазерната епилация е нещо повече от просто изчезване на нежеланото окосмяване. Това е медицинска процедура, която изисква обучение за изпълнение и носи потенциални рискове. Преди да получите лазерна епилация, трябва внимателно да проверите пълномощията на лекаря или техника, извършващ процедурата.

Ако планирате да се подложите на лазерна епилация, трябва да ограничите скубането, кола маската и електролизата в продължение на шест седмици преди лечението. Това е така, защото лазерът е насочен към корените на космите, които временно се отстраняват чрез кола маска или скубане.
Желателно е да избягвате излагането на слънце в продължение на шест седмици преди и след лечението. Излагането на слънце прави лазерната епилация по-малко ефективна и прави усложненията след лечението по-вероятни.

Какво да очаквате по време на лазерна епилация

Непосредствено преди процедурата космите ви, които ще бъдат подложени на лечение, ще бъдат подстригани на няколко милиметра над повърхността на кожата. Обикновено локалното обезболяващо лекарство се прилага 20-30 минути преди лазерната процедура, за да помогне при ужилването на лазерните импулси. Лазерното оборудване ще бъде настроено според цвета, дебелината и местоположението на третираните косми, както и цветът на кожата ви.

В зависимост от използвания лазер или източник на светлина, вие и козметикът ще трябва да носите подходяща защита за очите. Също така ще е необходимо да защитите външните слоеве на кожата си със студен гел или специално охлаждащо устройство. Това ще помогне на лазерната светлина да проникне в кожата.

След това козметикът ще даде импулс светлина на зоната за третиране и ще наблюдава зоната за няколко минути, за да се увери, че са използвани най-добрите настройки и да провери за лоши реакции.

Когато процедурата приключи, може да ви бъдат дадени пакети с лед, противовъзпалителни кремове или лосиони или студена вода, за да облекчите всеки дискомфорт. Можете да насрочите следващата си процедура четири до шест седмици по-късно. Ще го правите, докато космите ви спрат да растат.

Възстановяване и рискове

За ден или два след това третираната зона от кожата ви ще изглежда и ще се чувства като изгоряла от слънцето. Охлаждащите компреси и овлажнители могат да помогнат. Ако лицето ви е било третирано, можете да носите грим на следващия ден, освен ако кожата ви не е на мехури.
През следващия месец третираните ви косми ще паднат. Носете слънцезащитен крем през следващия месец, за да предотвратите временни промени в цвета на третираната кожа.

Мехури са редки и са по-вероятни при хора с по-тъмен тен. Други потенциални странични ефекти са подуване, зачервяване и белези. Постоянни белези или промени в цвета на кожата са редки.