Природни съставки, които са доказано ефективни и щадят кожата

  • Сподели:
Природни съставки, които са доказано ефективни и щадят кожата

Първите бръчки, които правят повечето мъже привлекателни, за повечето жени са тегоба и предизвикват ужас, факт. Фините линии: от смях, умора, гримасничене или труден живот, изписват чувствата на лицата и издават годините ни.

Козметичните гиганти непрестанно разработват луксозни продукти с хайвер, със златни частици и какви ли не още съставки с "доказано" действие, но виждали ли сте възрастен човек без бръчки? Те са белези на зрелостта и няма как да ги заличим.

Това, което можем да направим обаче, е да отложим появата им. За целта не са необходими скъпи кремове, а следните плодове, зеленчуци и билки.

Лосион

Смесете 50 мл сок от ягоди, 50 мл сок от краставица, 200 мл спирт от 45 градуса и 0,5 г салицилова киселина и обтривайте всяка вечер лицето си с нея в продължение на 1 месец. Съхранявайте в хладилник.

Маска

Смесете 50 г бадемови трици, 1 жълтък, 10 г глицерин, 10 мл 45-градусов спирт и 1 мл камфоров спирт. Трябва да получите мека паста, с която да намажете проблемните места и да стоите с нея около 1 час. След това измийте с хладка вода, като внимавате да не попадне в очите ви.

Парна баня

В 500 мл вода кипнете по 10 г стрък от мащерка, лайка и слез. Направете си парна баня с тази отвара, след което наплискайте лицето със студена вода, подсушете го и намажете с 1 жълтък. Постойте с него половин час и отмийте с хладка вода.

Съвет: Когато прилагате някоя от следните процедури, нанасяйте и на шията, тъй като тя е най-големия издайник на възрастта при жените.