Рициново масло за гъсти мигли и красива кожа

  • Сподели:
Рициново масло за гъсти мигли и красива кожа

Омръзнало ви е от скъпа козметика, която не дава обещаните резултати? Вече сте изпробвали всичко, което може да се изпробва, но отражението в огледалото не е на същото мнение? Имаме добра новина - Негово Величество рициновото масло!

Подбрали сме най-полезните приложения на вълшебното масло, които може да изпробвате в домашни условия!

Рициновото масло е известно като едно от най-добрите и ефикасни природни средства за кожа, коса и нокти. И не само! Може да постигнете ефекта "изкуствени мигли", ако всяка вечер преди лягане нанасяте малко количество директно върху миглите. Това става лесно и бързо със стара почистена четка от спирала или с малко памук.

Ако имате чувствителни очи, почистете клепачите след 10-15 минути, но за да станат миглите ви гъсти по-бързо, може да преспите цяла нощ с маслото. След третата седмица ще забележите драстична разлика, която трудно се постига и с най-скъпата спирала за очи!

Ако кожата ви е склонна към зачервяване, изтривайте грима си с рициново масло - то успокоява и подхранва едновременно, докато повечето дегримьори имат агресивни съставки, които правят кожата чувствителна. Капнете няколко капки върху памучен тампон и с кръгообразни движения премахнете грима от очите, лицето и устните. Накрая изплакнете с хладка вода и ще усетите разликата.

Рициновото масло е чудесен източник на витамин Е, белтъци и минерали, които правят косата жива, лъскава и мека. Ако редовно третирате скалпа си с него, ще стимулирате кръвообращението, а оттам и космените фоликули, които са отговорни за бързия растеж на косата.

Специалистите препоръчват преди лягане да нанесете малко от маслото и да увиете с кърпа за през нощта. На сутринта измийте косата и ще се удивите от нейната еластичност! Удебеляването и заздравяването на косъма се дължи на Омега 9 мастни киселини, които се съдържат в рициновото масло.