Сара Джесика Паркър реагира на критиките по неин адрес

  • Сподели:
Сара Джесика Паркър реагира на критиките по неин адрес

Сара Джесика Паркър не можеше да не се запита...защо хората коментират така яростно външния ù вид.

Актрисата от Сексът и градът", която за пореден път влиза в обувките на любимата ни Кари Брадшоу за предстоящия сериал "And Just Like That", наскоро разкри пред Vogue за критиките относно външния ù вид и най-вече възмущението си от факта, че тези критики идват от страна на жени.
По време на интервю с изданието, на което Паркър ще бъде декемврийска корица, тя говори за критиките, които е прочела в социалните мрежи относно женските образи на франчайза на поредицата.
 

"Всеки има право да каже каквото си иска - ''тя е вече стара, тя има твърде много бръчки, тя няма никакви бръчки, тя е вече с посивели коси''...Има толкова много презрително и омразно говорене, което не би се случило на нито един мъж.
Ето например, Анди Коен, който е със сиви коси и те му стоят страшно изискано. По негов адрес няма да чуете подобни думи. Защо не е приемливо и спрямо нас?
Сякаш хората не искат да се чувстваме добре с начина, по който изглеждаме. Нямаме ли право да се наслаждаваме на стареенето си?
Независимо дали избираме да остареем по естествен начин или ще се стремим да изглеждаме перфектно - ако това те кара да се чувстваш комфортно отвътре, какъв е проблемът?
Това сме ние в момента! Стареенето няма да изчезне!"
 

По същия начин се е почувствал и шоурънърът Майкъл Патрик Кинг, който е продуцент и сценарист на "Сексът и градът":

„Когато обявихме And Just Like That ..., имаше много положителни реакции, но едно нещо силно ни направи впечатление и то е, че хората споделяха снимки на "Златните момичета".
И аз си казах: „Уау, значи или си на 35 г., или си пенсиониран и живееш във Флорида. Тук липсват доста глави от книгата! Няма среда, а две крайности. Фактът, че повечето жени, които водят сексуален живот в сериала ни, сега са в ерата на своите 50 години, сам по себе си е доста радикално предложение в сегашния телевизионен пейзаж.", каза Майкъл Патрик пред Vogue.

Синтия Никсън, която отново играе адвоката Миранда Хобс, изтъкна: "Харесва ми, че не се опитваме да подмладим шоуто. Не включваме, например, 21-годишна племенница."

Сценаристът на шоуто Саманта Ирби добави: „Мисля, че е революционно да се снима сериал за жени на средна възраст, с техните застаряващи дамски тела".

Ще имаме удоволствието да гледаме "And Just Like That" през този декември по HBO Max.