Съвети, които ще са ви полезни при гримиране

  • Сподели:
Съвети, които ще са ви полезни при гримиране

"Най-красивият грим за една жена е страстта". Макар да сме съгласни с тази мисъл на Ив-Сен Лоран, всяка от нас използва грима, за да подчертае красивите си черти и да прикрие не толкова красивите, да бъде забележителна и цветна...

Но за да бъде макиажът наистина перфектен, има някои трикове и похвати, които ще предотвратят редица проблеми, свързани с гримирането.

Съхранявайте и пазете чисти четките за грим

Хубавите четки за грим могат да се използват цял живот. Не вярвате ли? За да не изглеждат занемарено, не ги оставяйте никога мръсни – старите напластявания на пудра, фон дьо тен и други козметични продукти могат да увредят космите им завинаги.

Мийте ги редовно със сапун или мек почистващ препарат за миене на съдове. Ще изсъхнат бързо, ако ги поставите върху хартия, която попива влагата, или просто върху мека хавлия.

Не правете две неща в никакъв случай – не ги сушете близо до радиатор, печка или друг източник на електроенергия, нито ги прибирайте мокри или влажни в козметичния си несесер – това може да ги увреди завинаги.

Не променяйте грима изцяло, а само го освежете

Няма нужда да променяте изцяло дневния грим, ако то се е поразвалил, а вие имате планове за вечерта. За да се туширате лъскавините и да го освежите, нанесете просто фин слой от продукт с тониращ и кадифен ефект.

Грижете се добре за устните

За да постигнете идеален вид на червилото върху устните си, те трябва да са гладки и добре поддържани. Не е нужен специален скраб - смесете равни части кафява захар, зехтин и екстракт от ванилия. С нежни масажни движения разнесете тази смес върху устните, после избършете с кърпа за лице и може да поставите червилото.

Не купувайте тъмна основа за грим

Ако вашата база за грим ви се струва прекалено бледа, можете да я потъмните, ако добавите малко гел бронзант. Това е по-лесно и по-евтино, отколкото да купувате различни основи за сенките.

Избягвайте големи количества пудра

Основна грешка при гримирането е нанасянето на прекалено много пудра. Напластяването й върху лицето не изглежда никак добре, не си го причинявайте, ограничете се до съвсем фин слой.

Фиксирайте червилото на устните

Поръсете малко пудра върхуфина салфетка или върху кърпата за лице и я притиснете леко до устните. Този трик фиксира червилото, което ще нанесете, а и предпазва зъбите от оцветяване с червило.

Перфектният "котешки" поглед

За да не изкривите очната линия, а да я нарисувате равна и тънка, ви е нужна малко самозалепваща се лента, която да залепите на външния ъгъл на окото до желания ъгъл и да нарисувате линията.

Изчистете излишния туш от четката на спиралата за мигли

За да постигне ефекта на естествено гъсти и дълги мигли, почистете спиралата добре върху една салфетка, за да отстраните излишния продукт, и след това нанесете върху миглите.

Вазелинът като средство за премахване на грим

Вазелинът може да замести вашия препарат за почистване на грим. Дори и най-устойчивите козметични продукти не могат да устоят. Просто поставете малко количество вазелин върху памучен тампон, обтрийте с него лицето и след това се измийте.

Този продукт е решение и когато боядисвате косата си - ако случайно оцветите челото или скулите с боя за коса, почистете ги с малко вазелин, или намажете с него застрашените части от оцветяване, преди да започнете боядисването и след цялата процедура омийте с топла вода.