Шер, която живее според собствени правила

  • Сподели:
Шер, която живее според собствени правила

На 75 г., косата на Шер е толкова черна, колкото винаги е била, и тя не планира това скоро се промени.

Дори на фона на продължаващото движение на жени, които оставят свободно растящи сивите си коси (включително Анди Макдауъл, Джейн Фонда и Шарън Озбърн), иконата не иска да има нищо общо със среброто в косите. От друга страна, Шер никога не е била от хората, които следват сляпо тенденциите, а напротив - създава ги.

"Сивите коси стоят добре на други жени", каза тя пред People в промоцията на новата си кампания за красота на MAC Cosmetics. "Просто това не е за мен и не бих го направила!"

Изненадващо е, че Шер не желае да опита нещо ново, като се имат предвид нейните метаморфози през годините в стилизирането на прическата. Включително сме виждали Шер да прибягва често до перуки, тъй като те позволяват незабавна промяна на външния вид без това да нещо вечно. Признавала е, че обича перуките, поддържането им не изисква усилия и улеснява много промяната на нейния образ.
Певицата с арменски произход е опитала и най-различни цветове на косата, дори и в рамките на едно денонощие. Спомнете си времето, когато тя разкри яркочервени вълни на премиерата на Burlesque в Лондон през 2010 г. Показателен пример е и ярко синята ѝ перука, която използваше за концерта си в Madison Square Garden в Ню Йорк през 2019 г.
Или когато предпочете да бъде блондинка за изпълнението си на Billboard Music Awards в Лас Вегас през 2017 г.

Въпреки че винаги е стъпвала на сцената с изискани визии – не са ѝ чужди пищните костюми и блестящия грим – Шер сподели пред People, че напоследък е съкратила рутината си що се касае до красотата, като често напуска дома си без грим и вързана коса.
"Имитацията е най-искрената форма на ласкателство. Харесва ми когато някой ме имитира. Приемам го за комплимент. Виждала съм млади момичета да носят тоалети, които аз съм носила преди години. Или правят собствена версия на тоалета или припокриват визията едно към едно. Това не ме притеснява, а ме радва''.

Сега Шер отделя повече енергия на грижата за кожата. 
През 2017 г. поп иконата бе споменала, че е фен на околоочния крем и измиващите продукти на д-р Барбара Щурм, както и продуктите на Jan Marini и линията Proactiv
Макар и знаменитост Шер обича да опитва нови продукти, също като нас, за да поддържа живота интересен.


"Моята рутина за грижа за кожата е много еклектична. Не се придържам към един конкретен продукт, а харесвам да използвам козметика от различни компании."

В края на деня Шер обича смело да изразява себе си и това е нещо, на което можем да се възхищаваме. Нейната философия се свежда до:

"Живей според собствените си условия".

За Шер това означава да държи косата си тъмна, да носи ярко червило и да бъде с обемни мигли - независимо от възрастта, на която се намира. 


"Никога не спирай да бъдеш момиче. Ако не се откажеш да бъдеш момиче, никога няма да остарееш".