Свежа промяна: полезни съвети за брюнетки

  • Сподели:
Свежа промяна: полезни съвети за брюнетки

Колкото и да обичаме дадено нещо, рано или късно идва време за промяна! А за нас дамите, една от най-лесните (или пък най-трудни) промени е тази на прическата. Косата ни дава широк простор да изразяваме себе си, но това че сме избрали да се подстрижем, да сменим цвета или да си направим кичури съвсем не винаги е свързано с общото схващане, че "ако една жена си промени прическата, то тя започва нов етап от живота си".

Съвсем не, понякога ние - жените, просто искаме да освежим образа, който срещаме в огледалото. Това е всичко - не е нужно да има драми, раздели, загуби и каквито и да е други катарзиси в живота ни, за да решим да поглезим себе си с някаква промяна.

Точно затова избрахме да си говорим днес - за промените. И по-специално за промените, които онази част от дамското съсловие с кестеняви коси може да направи, в случай, че търси нещо ново. Защо само за брюнетките ли? Защото планираме да посветим на светлокосите дами заслужено отделна статия. И все пак, всички, без значение от цвета, формата и дължината на косата са поканени да почерпят вдъхновение в следващите редове…

Драстична промяна

Първият ни съвет е общовалиден за всички жени, без значение от цвета на косата им, и най-краен всъщност - не се страхувайте от промяната. Знаем, че най-трудно се взема решението да отрежеш дългата коса или да промениш нюанса не с няколко подтона, ами с няколко цвята. И все пак, ако усещате, че точно това е нещото от което имате нужда и тази промяна ще ви донесе удовлетворение… тогава – действайте! Смело! Щом го искате, то вероятно резултатът ще ви хареса, но дори и това да не е съвсем така, знайте че всичко е поправимо!

А защо не омбре?

Харесвате кестенявия си нюанс и не искате да се разделяте изцяло с него, но все пак търсите промяна? Защо не опитате с техниката омбре? Омбрето продължава да бъде актуално и дори нещо повече - стои в пъти по-красиво на коси с кестеняви тонови, защото дава възможност за по-плавно преливане при прехода, които се създава между цветовете. Тази техника е по-щадяща за косата ви, тъй като не подлагате косъма от основата на химична обработка, но същевременно ви носи необходимото усещане за промяна.

Просто експериментирайте

Забелязали ли сте как през лятото, слънцето изсветлява кестенявата ви коса, прокрадвайки в нея т.нар "природни кичури"? А мечтали ли сте някога да запазите този жизнен вид на косата си и през останали, не толкова богати на слънце месеци? Възможно е! С кичури. И по-конкретно с техниката балеаж, която чрез кичури в няколко по-светли нюанса ще подари на кестенявата ви коса напълно ново излъчване. Важно обаче е да избере наистина опитен фризьор за тази процедура, защото в противен случай резултатът може силно да ви напомня на окраска на зебра.

С или без бретон? - това е въпросът

Склонни сте да експериментирате частично с дължината на косата, но не и с цвета? Чудесно! Имаме идеалното предложение за вас и то с нарича - бретон. Между правите коси в по-тъмни цветове и бретоните има някаква взаймосвързаност, която изглежда повече от добре. Дали ще се спрете на изцяло права форма или такъв настрани - решението е ваше и много зависи от чертите на лицето ви. А какво ви отива? Няма как да знаете, докато не опитате!

Стилизирането е ежедневно

Представете си - излизате от фризьорския салон с перфектна прическа, чудесно оформена, в прекрасен цвят и… на сутринта се събуждате, а всеки кичур се бори за независимост. Не мислим, че има жена, която никога да не се е сблъсквала с явлението - сутрешна прическа. Запазете спокойствие! Поемете си дълбоко въздух, направете си кафе, стоп… оставете гребена на мястото му, той в момента няма да ви помогне.

Помислете как искате да оформите косата си днес - небрежни къдрици, висока опашка, само със сешоар. След като вземете това трудно и съдбоносно решение, което всъщност ви се налага да вземате и през поне още 362 дни в годината, е време да започнете със стилизирането. Маша, сешоар, преса, кръгла четка, тупиране с гребен, връзване на кок - вие знаете най-добре как точно искате да изглеждате в момента. Направете го!

Аксесоарите са отговорът

Категорично "Не!" за драстично скъсяване и още по-голямо "Не!" на промяната в цвета… Възможна ли е промяна изобщо в такъв случай? Да, благодарение на аксесоарите! Без значение кой точно, между всички кестеняви нюанси е цветът на вашата коса, аксесоарите винаги ще внесат доза промяна и много индивидуалност в стила и визията ви.

Диадеми, така актуалните перлени фиби, големи шноли или пък копринени шалчета… изборът е голям, а възможностите - безкрайни. Ако се колебаете в какъв точно цвят да изберете своите аксесоари, то ще ви дадем мнението на стилистите, а именно, че "на брюнетките отиват зелено, лилаво, червено и всички нюанси на синьото". Останалото е въпрос на въображение…

Какъвто и метод да изберете, знайте, че промяната на прическата е нещо хубаво. Тя е нужна толкова, колкото е нужно и да научаваме нови неща, да посещаваме нови места, да променяме локациите, колкото и любими да са ни те, или пък да хапнем мелба, вместо иконичната и винаги поръчвана френска селска торта. Всяка от тези промени може би изглежда малка, но е важна, защото докато не я направим няма как да знаем дали дадено нещо ни харесва или не! С прическите е същото! Опитвайте… много вероятно е да откриете нещо ново, което искрено да ви хареса!

Автор: Ани Георгиева за fashioninside.bg