Ценни съвети за красива и сияйна кожа на лицето

  • Сподели:
Ценни съвети за красива и сияйна кожа на лицето

Кожата на лицето ежедневно е изложена на външно и вътрешно замърсяване и затова е важно да се грижим подобаващо за нея. За да запазите кожата си свежа, обърнете внимание на следващите няколко съвета и превърнете грижата за лицето си в ежедневен ритуал, който ви носи истинско удоволствие.

Не пипайте лицето си

Едно от нещата, които правим в ежедневието си, е съзнателно или несъзнателно да пипаме лицето си. Често това се случва с мръсни ръце, като по този начин пренасяме бактерии от пръстите си върху кожата на лицето. Постарайте се да се отървете от този навик или след допир напръскайте лицето си с термална вода.

Хидратация

Наред с всички други ползи от честото пиене на вода, нейният прием се отразява много добре и на кожата на лицето. Освен това, важно е да използвате подходяща хидратираща козмeтика и маски от естествени продукти, за да се радвате на мека, гладка и по-еластична кожа. 

Редовно почистване

Редовното почистване предотвратява запушването на порите, образуването на черни точки или акне. Когато миете лицето си, добре е да го правите с хладка вода, а не със студена или гореща. Друг вариант е да го почистите с мицеларна вода, тоник за лице, розова вода или тоалетно мляко.

Когато става въпрос за почистване на лице, няма как да не споменем нещо изключително важно - колкото и да сте изморени и да не ви се захваща с тази процедура, задължително премахнете грима от лицето си преди лягане.

Съветваме ви веднъж в седмицата да не слагате никакъв грим върху лицето си, като в този ден заложете само на розова вода, леки кремове и серуми.

Парна баня

Докато още сме на темата за почистване на лицето, идеален вариант е поне веднъж седмично да си направите парна баня. Ето една лесна рецепта за отвара от лайка: в дълбок съд сипете 1 литър вода, добавете 2 - 3 щипки цвят от лайка и щипка розмарин. След като течността заври, намалете котлона на ниска температура, покрийте главата си с хавлиена кърпа и поставете лицето над съда, така че парата да отива в него. Постойте така няколко минути и тонизирането на лицето е гарантирано.

Защита от слънцето

Без значение дали е мразовита зима, ранна пролет или горещо лято, използвайте подходяща слънцезащитна козметика. Така не само предпазвате лицето си от зачервяване и изгаряне, но и намалявате вероятността от преждевременното стареене на кожата и по-ранната поява на бръчки.

Избор на козметика според типа кожа

Когато избирате козметика, не е добра идея просто да грабнете някой продукт от магазина. За да бъде грижата ефективна, е важно да изеберете козметика, която е подходяща за вашия тип кожа. Замислете се, че нуждите на една по-мазна кожа са различни от тези на сухата, и обратното. Ако не сте сигурни кои са подходящите за вас продукти, обърнете се към специалист.

По повод избирането на правилната за вашата кожа козметика, ви предлагаме да се запознаете със серията двойно почистващи продукти на Lierac - три чувствени текстури - мляко, балсам или пяна - за всички типове кожа и за всички видове нужди. Част от серията е и гел-лосион за идеален завършек на процеса. Формулите комбинират микро-магнит с почистващо действие, микро-ексфолиращ ензим и успокояващ екстракт от водна лилия.

Всички продукти за двойно почистване имат активни текстури, което гарантира двойното им действие - премахване на замърсители и грим от една страна и микро-заглаждаща детоксикация от друга.

Ценни съвети за красива и сияйна кожа на лицето

БАЛСАМ-ОЛИО

Деликатна и чувствена грижа

(подходящ за суха кожа)

Растителното масло придава особено мека текстура на балсама, тъй като температурата му на топене е много близка до тази на кожата. Балсамът се плъзва по кожата, за да я обгърне нежно, преди да се превърне в меко подхранващо олио, което деликатно да попие в нея.

При контакт с вода растителното масло, обогатено с глицерин, се превръща в мляко и премахва всички следи от замърсяване. Формулата съдържа и масло от камелия за допълнителна мекота и подхранване.

Начин на употреба: Нанесете на суха кожа. Масажирайте с връхчетата на пръстите. Добавете вода и масажирайте отново, за да се промени консистенцията на балсама. Изплакнете обилно. Избягвайте контакт с очите.

Ценни съвети за красива и сияйна кожа на лицето

КРЕМ-ПЯНА

Бързо почистване на кожата

(подходящ за мазна и комбинирана кожа)

Хората с комбинирана до мазна кожа ще се влюбят в този крем, чиято липофилна фаза почиства кожата в дълбочина, без да я изсушава или дразни. Богата и кремообразна в първия момент, текстурата се превръща във фина, лека пяна при контакт с вода и така разтваря всякакъв грим и замърсители.

Дори и най-малките следи от замърсяване се премахват при изплакването. Формулата е обогатена с млечна киселина, която регулира свръх-производството на себум и подобрява кожната повърхност.

Начин на употреба: Нанесете на суха кожа. Масажирайте с връхчетата на пръстите. Добавете вода и масажирайте отново. Изплакнете обилно. Избягвайте контакт с очите.

Ценни съвети за красива и сияйна кожа на лицето

МИЦЕЛАРНО МЛЯКО

Прилив на ефективност

(подходящо за всички типове кожа)

По-лека от обикновеното мляко, това е всъщност мицеларна вода с по-богата, млечна текстура. Комбинира максимален комфорт и ефикасност при премахването на грим.

При контакт с кожата мицеларното мляко се превръща във вода и активните му почистващи елементи се освобождават. Формулата съдържа растителен глицерин за допълнителен хидратиращ ефект.

Начин на употреба: Нанесете с памучен тампон на лицето и очите. Без отмиване. За всички типове кожа.

Ценни съвети за красива и сияйна кожа на лицето

ДВОЙНО ТОНИЗИРАЩ ГЕЛ-ЛОСИОН

Повече от идеален завършек

(подходящ за всички типове кожа)

Най-добрият приятел на продуктите за двойно почистване, гел-лосионът се разтапя при контакт с кожата. Придава допълнителна свежест, подобрява текстурата й и стяга порите. Формулата е обогатена с екстракт от очанка, който видимо стяга порите.

Начин на употреба: Нанесете с памучен тампон. Без отмиване. Избягвайте околоочния контур.

Ценни съвети за красива и сияйна кожа на лицето

Лаборатории Lierac разработиха нов ритуал, вдъхновен от йонната детоксикация, който помага да изчистите кожата на повърхността и в дълбочина – двойно почистване.

Този високо ефективен процес дължи резултатите си на положително и отрицателно заредени микро-магнити, които улавят дори и най-малката следа от замърсяване във всеки слой на кожата.

Вижте повече информация за всеки от четирите продукта от серията:

Снимка: JL-Pfeifer / Shutterstock.com