Веган козметиката – модата на "чистата козметика"

  • Сподели:
Веган козметиката – модата на "чистата козметика"

За нашумялата веган терапия ни разказа Антоанета Цветанова - бюти консултант, организатор на семинари за красота, съветник за оборудване и обслужване в салони за красота в цялата страна, лектор на презентации на нови терапии и иновации от света на козметичната мода. Тя ни дава полезни съвети за грижа с чиста и неагресивна козметика – новата мода в козметичната индустрия.

Натуралната козметика, наречена "веган", е една от последните тенденции, набиращи все повече популярност. Потребителите масово се стремят да използват продукти, които са без наличие на вредни химични съставки и все по-често се стремят да се "сливат с природата" и да живеят здравословно.

Напоследък се наблюдава тенденцията както храните, които консумираме, така и продуктите, които използваме в ежедневието си да бъдат био. Една от основните причини хората да търсят натурални козметични средства е, че все по-голям процент от населението се стреми да страни от продукти с голяма концентрация на химични съставки.

През последните години се забелязва тенденция към поддържане на красотата с природосъобразна козметика – такава, която в състава си няма фосфати, химични агресивни агенти, консерванти и изкуствени оцветители.

Веган козметиката е изградена на базата на активни растителни съставки от най-ново поколение, гарантиращи деликатна и нежна грижа.

Натуралните продукти  за лице са подходящи предимно за по-млади кожи. За тях не е нужно третиране с по-силни продукти, а само поддържащи и хидратиращи процедури. Но когато трябва да се постигне антиейдж ефект, веган козметиката не притежава необходимите за това вещества в състава си.

При продуктите за коса  трябва да се има предвид, че съставките, които отмиваме, също попадат върху лицето и кожата ни. Именно заради това е много важно да подбираме правилно тази козметика. Препоръчително е внимателно да четем съдържанието и да съобразим дали дадените съставки са подходящи за нашия тип коса. 

Съвети от Антоанета Цветанова за увредена коса

Най-често срещаните причини косата ни да бъде увредена са:

1. Химическо третиране – честа смяна на цветове.

2. Термична обработка – използване на преси, маши, сешоари без защита.

3. Често миене.

4. Агресивност на климатичните условия – излагане на много ниски или много високи температури, без използване на необходимите предпазни продукти.

При изброените случаи горещо се препоръчват дълбоковъзстановяващи процедури за коса. Това означава поне два пъти в годината да се прилагат четири поредни регенериращи терапии - реструкторанти.

Без значение е дали терапията ще бъде "био ламиниране" или просто прилагане на продукт с минимум 3 стъпки за възстановяване на косата, важното е терапията да се приложи в 4 апликации за възстановяване. Много важно е и между самите терапии да се използват серуми и ампули, които да запазят постигнатия ефект.

Дамите трябва да обръщат внимание и на избора си на боя за коса. Ако имат здрава коса и искат да поддържат цвят, който е близък до естествения им, могат да използват ниско амонячни бои.

Ако искат обаче да изсветлят косата си с до три тона, трябва да са на ясно, че внасят по-голяма доза вредни съставки в косъма. Това автоматично трябва да бъде придружено с редица терапии, които да балансират здравината на косъма.

Веган козметиката – модата на "чистата козметика"

Снимка: pixabay.com/Niky_filipova