Ядкови и конякови нюанси - смелите цветове ще са хит в прическите това лято

  • Сподели:
Ядкови и конякови нюанси - смелите цветове ще са хит в прическите това лято

Александър Филипов работи в сферата на коафьорското изкуство над 20 години. Той е креативен директор на коафьорския екип на Christian of Roma и създател на AF Academy by Alexander Filipov, българска академия за фризьори със седалище Благоевград и най-голямата обучителна школа в Югозападна България. 

Ядкови, ягодови, конякови, сметанови оттенъци, цвят джинджифил, платина, перла… Това са само част от най-актуалните цветове, които се налагат този сезон. 

Завръща се модата на етажирането и на прическите, които са лесни за оформяне. Търсеният ефект е открояване на контурите на прическата и естествената визия. По-дългото каре също остава актуално. Разбира се, каквато и прическа да изберем, е много важно тя да е съобразена с формата на лицето. 

На море и на плаж - особено внимание трябва да се обърне на косата.

Всяка жена знае колко са вредни за косата слънцето и солената вода. Има няколко лесни стъпки, с които да постигнем една добра защита.

На първо място - слънцезащитни олиа за коса. Особено актуални са тези със съдържание на смокиня. Не пропускайте кърпата, която да предпазва косата, цвета и блясъка ѝ!

Акцентирайте на хидратацията и поддръжката!

След интензивно излагане на слънце, е задължително да хидратираме косата по подходящ начин. Александър Филипов съветва да използваме маски, течни кристали или балсами без отмиване. Шампоанът, който избираме за ежедневна употреба, трябва е по-лек, без парабени или сулфати. 

От съществено значение е да не прекаляваме с ежедневното миене. Факт е, че един от най-честите проблеми, от които се оплакват дамите, е бързото омазняване, което е причинено именно от това. Но то трябва да бъде “лекувано” чрез постепенно свикване с по-рядко измиване. Средният период, през който е хубаво да изплакваме косата, е три дни.