За красотата и душата

  • Сподели:
За красотата и душата

Много хора са предполагали, че имам хиалурон в устните и ме питат често дали е така. Не, никога не съм слагала. Очертавам си ги с молив за устни малко извън контура, за да се получи илюзията, че са по-обемни. Обикновено моливът е по-тъмен, а червилото с по-светъл тон, така се получава ефект на по-плътни устни.

Някои хора са се съмнявали в мен, в чувствата ми и емоциите, твърдели са, че те не са реални. Но това, с което се гордея най-много е, че в този свят на маски и фалшиви лица мога да бъда себе си, мога да изразявам себе си, да си избирам приятелите, да казвам откровено очи в очи мнението си и да живея като 100% истински човек.

За голяма част от хората е трудно в свят като днешния да бъдат себе си и никой от тях не е виновен за това. Всеки дава най-доброто от себе си, според възможностите си. Нека целта ни бъде всеки ден да ставаме по-добри, да се развиваме като хора, а не да стоим на едно ниво.

Много хора не знаят кои са, защото се обезличават под грим, аксесоари, скъпи дрехи, правят си пластични корекции на телата, прикриват чувства, не изразяват реалните си емоции и това само, за да се харесат и да получат одобрение от околните, да угодят на обществото, на трендовете.

Това, което забелязвам в момента, е че е пълно с изгубени и объркани души - жертви на модата, трендовете, наложената от шоубизнеса и от медиите визия. Помията, с която облъчват малки деца, води до ужаса те да мечтаят за силиконов бюст, големи устни и пластмасови мигли, защото така ще са красиви на снимките, като "дамите", които гледат по телевизията.

И никой не говори за това колко е хубаво душата да цъфти ден след ден. Тя ще цъфти, не ако модифицираме тялото и лицата си. Хората масово се страхуват да изразят себе си, ако са се открили, страх ги е да сложат на масата мнението си, тезите си, каузите си ... Мълчат, за да са харесвани или говорят на другите това, с което галят ушите им.

А бръчките не са страшни! Всяка една на лицето на човек е история, изживяна със смелост, гордост, усмивка, плач и любов. Нямаме нужда от ботокс, хиалурон и скъпи играчки, за да ни цъфтят душите и за да ни блестят очите.

Автор: Цветина Димитрова