Защо жените си отварят устата, когато си слагат спирала?

  • Сподели:
Защо жените си отварят устата, когато си слагат спирала?

За повечето от нас е почти невъзможно да си сложат спирала със затворена уста. Защо почти всяка жена отваря широко уста, когато се гримира? Сякаш има тайна връзка между устата и клепачите.

Отговорът е много лесен, дава го Бланка Коб, експерт по езика на тялото:

"Има два различна нерва, благодарение на които контролираме отварянето на горните клепачи и на устата. Тези нерви обаче са близко един до друг. Според най-популярната теория отваряме устата заедно с клепачите, защото нервите се пресичат. И така, с отворена уста ни е по-лесно да се концентрираме върху задържането на клепача достатъчно отворен и неподвижен, доколкото е възможно".

Значи все пак отворената уста влияе на начина, по който си слагаме спирала :)

А ако искате да имате безупречен резултат в гримирането всеки път, може да следвате съвета на бабата на Дакота Джонсън от "50 нюанса сиво" Типи Хедрен. Тя е участвала в емблематичния филм на А. Хичкок "Птици" и още тогава е научила този трик.

Когато си слагате спирала, трябва да се гледате в малко огледалце, което да държите леко отдолу. Така ще виждате по-хубаво миглите си, ще разресвате с четчицата по-лесно и няма да се стигне до натрупване на спирала по миглите.

А вечер я сваляте с мек лосион, колкото и да ви се спи, нали?

Автор: Велина Томова / edna.bg