Здрава и красива коса през пролетта

  • Сподели:
Здрава и красива коса през пролетта

През пролетта цялата природа се събужда за нов живот. Всичко тръгва отначало. Кръговратът се завърта отново.

Смяната на сезоните се отразява стресово на човешкото тяло, което бързо трябва да се адаптира към новите атмосферни условия. Това важи и за косата, която след дългия "зимен сън" се възражда с нови сили. А за де се роди новото, старото трябва да умре! Такъв е вечният природен закон.

Пролетен косопад

Ако имаш куче или котка, знаеш, че през пролетта любимите ти домашни любимци си сменят козината. Този процес е естествен и неминуем за всички бозайници, включително и за човека.

Студеният и сух въздух, носенето на шапки, липсата на достатъчно слънчева светлина, която помага на човешкото тяло да произвежда витамин D, не са се отразили добре на косата, която започва да пада.

През пролетта се засилва и детоксикацията на организма. Косата също се опитва да се очисти от натрупаните през зимата токсини чрез засилване на порастването на нови косми и по-интензивното окапване на старите.

Науката също дава своето обяснение за пролетния косопад. През този красив сезон хормоналният баланс в организма се променя, което пък се отразява върху отделните фази на растеж на косъма - израстване, преход и покой. През пролетта повече космени фоликули изпадат във фаза на покой. Резултатът: до 15% по-малко коса.

Най-добрият лек е превенцията

Няма нищо необичайно и стряскащо в пролетния косопад. Да видиш как косата пада е неприятно, но е част от природен цикъл, който ще я направи по-здрава и красива.

За да подпомогнем обновяването на косата, хубаво е да я подстрижем - скъсим дължината или поне да вземем връхчетата. 

Наблегнете на приема на храни, богати на желязо и цинк. Особено ценни в това отношение са зеленолистните зеленчуци, червеното месо, яйченият жълтък, морската храна, варива като боб, леща, нахут, ядки, натурален шоколад... Взимането на витамини също помага косопадът да бъде овладян в нормални граници. 

Не е изненада за никого, че стресът играе пагубна роля за здравето на човек, включително и за косата. Затова активности като редовно спортуване и разходки сред природата са онази панацея, която безотказно действа срещу стреса. 

Пролетта е точният момент, в който да подготвиш косата за идващото лято, когато тя ще бъде изложена на нови предизвикателства - силно слънце, морска вода, връзване, носене на шапки...

За да подпомогнеш процеса на възобновяване на косата, действай превантивно, избирайки точните продукти, които ще се погрижат да имаш здрав скалп и косъм.

Верен приятел в борбата с пролетния косопад са продуктите на Phyto - в продължение на 50 години извлича най-ценните съставки от растителния свят, за да създаде иновативни и ефикасни формули за лечение на косопад. 

В текстовете под снимките ще откриете какво представляват отделните продукти на Phyto, за какво помагат и начина им на употреба.

Здрава и красива коса през пролетта

Phytocyane серум за лечение на косопад за жени

Създадени да задоволят нуждите на жените, чиято коса е склонна към изтъняване, с времето или при определени състояния, Phytocyane съчетава предимствата на укрепващата програма против косопад и стимулирането на растежа.

Още от първото нанасяне косата е по-плътна, обемна и устойчива.

Здрава и красива коса през пролетта

Phytocyane енергизира и стимулира растежа на косъма, спира косопада

Phytocyane подобрява повърхностната микроциркулация на скалпа и забавя побеляването. Ампулите съчетават ефикасно лечение срещу косопад и грижа за обем и здравина.

Екстрактът от гроздово семе тонизира и защитава скалпа. Комбинация от гинко-билоба и амино-киселини стимулира растежа на косата.

Коктейлът от витамини доставя на косата плътност и блясък, а копринените протеини възвръщат блясъка. Съдържащият се прекурсор на меланина забавя появата на бели коси.

Здрава и красива коса през пролетта

Приложение на Phytocyane

Phytocyane може да се използва като интензивна терапия в случаите на временна алопеция, както и през цялата година - с цел козметичен ефект. Не се нуждае от изплакване.

Интензивна грижа: 1 aмпула 3 пъти седмично в продължение на 1 месец.

Продължителна употреба: 1 ампула седмично за 2 месеца.

Здрава и красива коса през пролетта

PhytoLium® 4 действа срещу косопада с доказани резултати

Нанесете серума PhytoLium® 4 върху чиста коса сектор по сектор с помощта на апликатора. Без изплакване. Не омазнява косата. Употреба – 3 пъти седмично. Препоръчителна програма – 3 месеца лечение 2 пъти годишно.

Здрава и красива коса през пролетта

Phytolium - първата формула против косопад, която удължава живота на косата

PhytoLium® 4 е първият серум, който предпазва фоликуларните клетки, благодарение на комбинираното действие на 4 патентовани съставки.

Средната продължителност на живот на косата е 25 цикъла, всеки приблизително от 3 години. В случаите, при които косопадът е хроничен, обилен и упорит, циклите са по-кратки и жизненият потенциал на косата е значително съкратен.

PhytoLium® 4 серум едновременно предпазва фоликуларните клетки на косата и стволовите клетки, които регулират растежа. В резултат се възстановява нормалната продължителност на живот на косата и средната дължина на всеки жизнен цикъл. 

Здрава и красива коса през пролетта

PhytoLium® е енергизиращ и ревитализиращ шампоан

PhytoLium® комбинира растителни съставки с доказано действие за да подготви скалпа и косата за приложението на серум против косопад PhytoLium®4 и едновременно да удължи ефективността му. От първото нанасяне шампоанът възстановява жизнеността на косата, придава здравина и укрепва скалпа. Резултатът е по-гъста, блестяща и силна коса.

Нанесете шампоана върху мокра коса, леко масажирайте и оставете да подейства няколко минути. Изплакнете обилно. Повторете ако е необходимо.

Здрава и красива коса през пролетта

Лаборатории Phyto - красота от природата

Продуктите на Лаборатории Phyto съдържат минимум 90% натурални растителни активни съставки.

Тяхното първоначално създаване включва строга селекция от натурални компоненти, като се гарантира, че процесът им на извличане съхранява най-голяма част от активни съставки, което гарантира максимална ефективност на продуктите.

Снимка: Alexas_Fotos / Pixabay.com