10 правила за личен стил

  • Сподели:
10 правила за личен стил

Темата за личния стил е доста обширна територия. Тя включва не само начина на обличане, но и съвкупността от аксесоари, плюс линия на поведението, вкусове, навици, реч… всичко в един събирателен образ – твоята личност!

Всеки един от нас, независимо от възрастта, физиката и социалния си статус, може да направи експеримент и да промени или да си изгради една нова, добра визия.

Да се обличаш удобно и с вкус, е въпрос на естетика и личен избор! Стилът е начин да изразиш вътрешното си аз, да бъдеш креативен по отношение на външния си вид. Чрез него се проявяваш като уникална личност. Той е отражение на твоя вкус, начин на живот, стандарт, ценностна система и душевност.

Човек формира своя стил през целия си живот. Непрекъснато го променя и обновява, допълва или изчиства. За да постигне това с успех обаче, има няколко основни правила. Ето и някои от тях, на които аз бих обърнала внимание:

1. Бъди креативна! Да развиваш стила си е вид творчество, за което е необходимо вдъхновение, идейност и изобретателност. Изграждай стила си с въображение! Всяка от нас носи своята индивидуалност, която се отразява в начина, по който изглежда.

2. Дай си сметка "защо" носиш определени дрехи или аксесоари, понеже стилът ти подсъзнателно изпраща съобщение на хората. Така, осъзнавайки значението на собствения си стил, няма да допуснеш да създадеш грешно впечатление.

3. Създавайки своя нова или подобрена визия, гледай на похарчените пари не като на разход, а като на инвестиция, която със сигурност ще се възвърне. Довери се на малкото, но качествени и комфортни дрехи и аксесоари, вместо на количеството.

4. Качественият гардероб и набор от аксесоари винаги си заслужават. Нормално е да са по-скъпи. Дори и по-скъпи, те са за предпочитане пред тези, които са наводнили пазара.

5. Модните тенденции се сменят всеки сезон. Това не означава постоянно да обновяваш гардероба си. Просто заложи на индивидуалността си в един елегантно-неглиже вариант с арт орнаментика, възбуждаща любопитството и на игривостта на дизайна, както в облеклото, така и по отношение на аксесоарите.

6. Инвестирай в собствения си стил. Нужно е да се съобразиш с това кое от съвременните модни тенденции подхожда на телосложението, цвета на кожата, възрастта и цялостната ти визия, използвайки повече от всякога индивидуалния подход спрямо себе си.

7. Чуждото мнение не винаги е градивно и от полза. Човек трябва да създава стила си сам без чужда намеса. Никога не знаем до колко „съветниците ни” са коректни и наистина услужливи.

8. Изграждайки своя стил, се стреми да бъдеш отличителна, но не натрапчива. Все пак появата ти някъде трябва да казва "Аз съм тук", а не да крещи "Циркът дойде!". Не изпадай и в другата крайност – да допуснеш да приличаш на останалите и да се сливаш с тълпата.

9. Твоят стил не бива да бъде имитация на нечий друг стил. Дори да взаимстваш елементи от някъде, загатни ги съвсем елегантно, оставяйки да преобладава собствения ти почерк. Бъди свой собствен лидер!

10. В изграждането на подходящия стил детайлите са много важна част. Прическата и гримът, бижутата, чантата и обувките, трябва да допълват стилово облеклото. Добре подбрани аксесоари и цветове, могат да се окажат разковничето на една перфектна визия.

Разбира се, когато изглеждаш добре, съвсем естествено е да се чувстваш специална, вдъхновена и удовлетворена, да гледаш на света по различен начин, да ходиш по различен начин, да мислиш и изглеждаш различно, да усетиш нов прилив на енергия. Да се погледнеш в огледалото и да изпиташ нескрито задоволство от образа в него, е показател за това, че си свършила добра работа. Затова бъди себе си, довери се на своето усещане, носи онова, което ти харесва и използвай въображението си, без да забравяш, че какъвто и стил да създадеш, усмивката ти трябва да присъства неотлъчно.

Автор: Диана Берчева / Myvelikoturnovo.com

10 правила за личен стил

Снимка: yummymummyclub.ca