Forest Spectrum

  • Сподели:
Forest Spectrum

Емилия Иванова завършва „Стопански мениджмънт“, но артистичните й наклонности надделяват и решава да се отдаде на изкуството и модата. Прекарва три години в Англия, където завършва бакалавърска степен по „Мода“. Половин година се подвизава в студиото на Prose /Германия/, където преоткрива своя стил на работа. Сега е отново в България и търси нови творчески провокации.

Емилия намира себе си в технологията на дигиталното принтиране върху плат и текстилната обработка. Дизайнерката е голям мечтател и фен на фентъзи жанра и приказките. За своята колекция „Forest Spectrum” /Горски спектър/ черпи вдъхновение от приказката за Снежанка. Нейната героиня е натуралистична, независима, естествена... Във варианта на Емилия, не ловецът спасява Снежанка от злата Кралица, а гората.

Емилия олицетворява вечността на природата чрез аутфити, посветени на четирите сезона. За всеки от тях създава принт, който отпечатва върху сатен или полиестер (пренася пейзажите върху текстил като използва снимките на Лора Тодорова и свои лични фотографии).

Случайното й запознанство с Йоан Гълъбов и Атанас Темнилов се оказва повече от съдбоносно. Тримата млади таланта превръщат Вивиен Стефани в съвременната Снежанка и така създават приказката „Forest Spectrum”.

Дизайнер: Емилия Иванова

Фотограф: Йоан Гълъбов

Грим и Коса: Атанас Темнилов

Модел: Вивиен Стефани

Ексклузивно за HighViewArt.

Forest Spectrum
Forest Spectrum
Forest Spectrum
Forest Spectrum
Forest Spectrum
Forest Spectrum
Forest Spectrum
Forest Spectrum