Глен Клоуз - музата на Valentino

  • Сподели:
Глен Клоуз - музата на Valentino

На тазгодишната Met Gala общо 57 знаменитости минаха по червения килим за първи път, но може би най-изненадващият дебют от всички дойде с любезното съдействие на Глен Клоуз

Да, чухте правилно. Легендарната актриса на сцената и на екрана, номинирана за осем награди "Оскар" през четиридесетгодишната си кариера, никога не е присъствала на Met Gala.

С късата си сребриста коса, прибрана назад по най-лъскавия начин, Глен Клоуз дебютира на червения килим на Met Gala 2022, в Музея на изкуствата в Метрополитън.

Блестяща в тоалет на Valentino в цвят фуксия, който бе почти толкова ярък, колкото и ослепителната ù усмивка, цветът на косата на 75-годишната актриса, бе ключова част от нейната впечатляваща визия.

Клоуз е поредният пример за това защо сивото е нюансът на косата, който трябва да се празнува и да се прегърне, а не да се крие. 

Движението към носенето на сиво с гордост наистина започна по време на пандемията, когато мнозина бяха принудени да се откажат от боядисването на косата, поради затварянето на салоните и се превърна в една от най-освежаващите тенденции за красота.

Дизайнерът на Valentino Пиерпаоло Пичоли се присъедини към нея на червения килим.

Тя сдвои тоалета си с изящна флорална бродирана пелерина – смел поглед към темата "Позлатен блясък" за събитието.

"Никога не съм си представяла, че ще се поява на Met Gala, защото бе твърде плашещо за мен. По принцип съм доста срамежлива! Това е извън зоната ми на комфорт. Живея в Боузман, Монтана и там, откъдето идвам, не носим такива дрехи, меко казано! Така че това е много специално за мен", заяви Клоуз пред Vogue.

Смелият оттенък на фуксия, който италианската модна къща разработи съвместно с Pantone за есенната си колекция, се състои от лъскава блуза, скроени панталони и оперни ръкавици.
Облеклото бе допълнено с драматично наметало, покрито с бродерия.

За Глен присъствието на Met Gala редом с Пичоли идваше със собствен набор от отговорности. А именно, че тя ще направи всичко възможно, за да вдъхнови най-великите му визии.

"Това, което правим, е съвместно изкуство", казва тя за процеса зад разработването на визията ѝ. "Намерението ми да дойда и да бъда муза на Пиерпаоло, е защото се надявам да представя визията по възможно най-добрия начин. Аз съм просто един скромен слуга и за мен е огромна чест да бъда негова дама."

Възхищението очевидно е взаимно, тъй като Пичоли отбеляза, че е искал да облече Клоуз за вечерта, която празнува американската мода, поради статута ѝ на "американска легенда"