"Гугъл" влезе в час с модата

  • Сподели:
"Гугъл" влезе в час с модата

Въпрос на време беше! Смарт часовниците завладяха пазара преди няколко години, но нещо в тях сякаш все си оставаше непроменено. Да вземем например часовниците на "Гугъл" (Google) и "Епъл" (Apple) – въпреки огромното количество включени екстри, които притежават (като аларма, която предупреждава за наближаващ магазин за сладолед), обликът им е, ами... просто скучен. Не ни разбирайте погрешно, ние обожаваме колаборацията между "Епъл" и Мики Маус, но някои поводи изискват нещо по-стилно от часовник с мишка.

Настъпи часът! Дизайнерите Синтия Роули, Лиса Салцер и Марлън Тейлър-Уайлс заедно със Съветa на модните дизайнери на Америка и платформата "Гугъл Андроид" се обединиха около създаването на циферблати, вдъхновени от модата.

"Гугъл" влезе в час с модата

Моделите на Синтия Роули напомнят за стила на самата дизайнерка – те са изключително женствени, закачливи и с характерни флорални мотиви. "Беше забавно да създавам образи, които да се сменят вътре в циферблата", признава самата Роули. 

Снимка: hellogiggles.com

"Гугъл" влезе в час с модата

Междувременно Салцер се сдоби с личен часовник по дизайн на Лулу Фрост. "Фоновите цветове на часовника на Лулу Фрост се променят със смяната на часа – от изгрев през залез до здрач", казва тя.

Снимка: hellogiggles.com

"Гугъл" влезе в час с модата

Съвместната работа на имена като Марлън Тейлър-Уайлс и Джордж Фрост ражда идеята за камуфлажна линия.

"Искахме да използваме неща като камуфлажа и невидими числа за елементи на десена. Дните от седмицата са изписвани от морзовата азбука, а скритите цифри се показват при всяко движение на часовника, което ръката предизвиква", обяснява Тейлър-Уайлс.

Снимка: hellogiggles.com