Кейт Бланшет е новото лице на Louis Vuitton

  • Сподели:
Кейт Бланшет е новото лице на Louis Vuitton

"Изключително съм развълнувана, че имам тази възможност да си сътруднича с Louis Vuitton – една наистина емблематична къща с огромен културен обхват.
Да нося великолепните бижута, създадени от Франческа Амфитеатроф, е ослепително удоволствие, а Никола Гескиер, както винаги, ме изумява и вдъхновява."

Австралийската актриса, носителка на Оскар и всестранна модна икона Кейт Бланшет е определена за най-новия посланик на Louis Vuitton
Новината бе съобщена наскоро от марката заедно със серия от снимки за "Spirit", тяхната колекция от класни бижута, заснети от фотографа Sølve Sundsbø.

Само през тази година актрисата е носила Louis Vuitton няколко пъти на червения килим – жилетка с пайети, за да получи наградата César d'honneur в Париж, кадифена рокля на гала-концерта на наградата Чаплин и блестящ костюм, за да представи наградата LVMH за млади дизайнери по-рано този месец на Стивън Стоки-Дейли. 

"Бланшет е единствена по рода си", каза председателят и главен изпълнителен директор на Louis Vuitton, Майкъл Бърк, пред Women's Wear Daily.

"Тя надхвърля културата, тя надхвърля времената, тя надхвърля тенденциите. Много неща се промениха, но Кейт е там, стилна, както винаги. Тази издръжливост не се основава само на външния вид. Нейната издръжливост е нейният характер, начинът, по който се ангажира, нейната човечност, нейната интелигентност. Начинът, по който се отнася към хората, и умението ù да говори на толкова много различни теми. Тя е жена със стойност."

Кампанията "Spirit" представя Бланшет облечена в монохром и носеща бижута, въплъщаващи петте теми на колекцията: „Liberty", „Fantasy", „Grace", „Radiance" и „Destiny".

Цветни камъни, произхождащи от страни като Колумбия и Шри Ланка са гордостта и радостта на колекцията: 10,28-каратов рубин блести в центъра на огърлицата „Destiny", докато бижуто „Liberty" включва 8,90-каратов смарагд, 18,09-каратов сапфир и 2,50-каратов диамант, изрязан под формата на цвете на Louis Vuitton.