Кръгли очила за винтидж вибрации

  • Сподели:
Кръгли очила за винтидж вибрации

Модните тенденции имат навика да правят пълен кръг и да се завръщат към най-старото си начало. Кръглите очила не са просто casual чифт стъкла, които си отиват с всичко и са поредния дребен, незабележим и практичен компонент от аутфита ни. Въпреки, че ги приемаме точно така.

Нека погледнем под повърхността на заоблените форми. Точно този модел e символ-емблема на цяла една епоха. Епоха, която даде на света поколението на свободния дух, сливането с природата и любовта към тялото и собствената ни същност.

От хипи движението на 60-те до първите рожби на поп културата, от някогашните интелектуалци и грамотния елит до настоящите ексцентризъм и авангард - всички възприеха стила като неофициалните рамки на движението си.

По този начин кръглите рамки си осигуриха не едно, а няколко места в историята, записвайки се в стилистичните учебници като част от няколко културни революции. Неслучайно са избор на мислители, визионери и иноватори.

Нека си спомним за Чърчил, Махатма Ганди, Анди Уорхол, Джон Ленън, Стив Джобс, Джанис Джоплин. Покориха дори и света на анимацията и магията с образите на чичо Скрудж и Хари Потър, създавайки цяло модно течение с емблемата на белязания магьосник.

А можете ли да си представите как би изгледала Айрис Апфел без емблематичните си кръгли очила с доста смел диаметър? Точно заради това не бива да ги подминаваме като нещо дребно и незначително. А и няма как – те са първото, което забелязваме у човека срещу нас.

Затова някои дизайнери ги наричат "рамката на лицето". Причината защо точно този модел е оставил толкова ярка следа в историята е, че кръглите очила винаги са олицетворявали излизането от квадратното статукво на приемствеността.

През тях светът се вижда по друг начин. Кръглите стъкълца изнесоха на крехкия си обков цели поколения, които ни научиха да владеем свободата, разкривайки ни душата на твореца.

Не могат да ни осигурят ултра ърбън излъчване, но за сметка на това носят със себе си бохо повея на свободата и топлото усещане на миналото. Каквото и да си говорим, колкото и да модернизираме дизайна на рамките, 60-те години на миналия век са запазената епоха на тези очила.

Настоящата модна обстановка, обаче, им позволи да играят и други роли, така че смело и хладнокръвно миксираме стилове и компоненти, увеличаваме размери, сменяме цветове, превръщаме ги в красиво огледало или пък им се наслаждаваме ефирно прозрачни, само за прелестен разкош.

Техническите иновации, позволяващи експериментиране с нови форми, доведоха до намаляване на популярността на кръглата рамка, но и днес си има верни сподвижници, които не биха ѝ изневерили, заради едно котешко намигване.

Симетрията на рамката носи лежерна ретро вибация и днес е неизменна част от градската мода и geek chic стила. Ще изглеждат страхотно като every day чифт за службата и почивката или като онзи детайл, който ще придаде блясък на уикенда.

Поради извитата си природа, този модел ще стои най-добре на лица с остри, ъглови черти. Кръглата форма балансира отсечените профили и изпъкнали челюстни линии, което я прави идеална за квадратни, триъгълни и сърцевидни форми на лицето. Всичко опира до контраста и играта с пропорции.

Може да бъде трудно да се сработят кръгли очила с обло лице, но с малко стайлинг хитрини, бихте могли да направите страхотно модно изявление. Кръглите лица обикновено имат една и съща височина и ширина, с извита челюст и заоблени бузи.

Затова правилният избор би бил тънки рамки с ъглови ръбове, придавайки на лицето повече дефиниция и форма, вместо да се смесват с характеристиките му. Те пасват на всички, които ги харесват.

С тях, обаче, трябва да внимавате. Ако стъпите накриво при стайлинга, може да си докарате странен вид. Ако заложите на правилните комбота, ще придобиете good look, който ще ви натрупа доста положителни fashion точки.

При сполучливия избор на очила, може да си спестим грим, прическа или други аксесоари. Вземете под внимание цвета на рамката, ако не сте избрали чифт от благороден метал или транспарентен материал.

В случай, че сте се спрели на тъмни, то тогава сведете до минимум грима, защото тези цветове придават повече колорит в образа и визуално изземат ролята на очната линия.

Затова правилното решение е да заложите на nude нюансите за устните, лек руж и лежерна прическа. Оставете очилата сами да правят изявление вместо вас. Изборът на цвят е важен и що се отнася до цвета на кожата и косата ви.

Светлите кожа и коса ще се слеят с подобни нюанси. Тъмната кожа и жените с гъста коса могат да се измъкнат с много по-смел чифт кръгли очила.

Почти сме сигурни, че си подхождат с всички прически.
Що се отнася до стайлинга – няма ограничения. Монохром или множество цвят и компоненти – добре! Изборът е изцяло във вашите ръце.

Те могат да завършат look-а ви с интелектуален драматизъм или пък могат да се позоват на чувство за безгрижна психеделия. С две думи – Forever yours.

Съвет от нас – дори и да имате перфектно здрави очи, заложете на качествени продукти от оптика.