Кралицата на Met Gala – Блейк Лайвли

  • Сподели:
Кралицата на Met Gala – Блейк Лайвли

Визиите на 34-годишната актриса Блейк Лайвли по време на Met Gala през годините никога не са ни разочаровали и са били повод да се възхитим пред красотата ѝ.

Тази година в чест на домакинството си за Met Gala 2022: Gilded Glamour – Лайвли отново доказа, че е достойна за титлата кралица в реалния свят.

Блейк, заедно със съпруга Райън Рейнолдс, също съпредседател на събитието, изкачи стъпалата на Музея на изкуствата Метрополитън в Ню Йорк в рокля, напълно отговаряща на бляскавата тема.

Тя бе облечена в рокля от розово злато на Atelier Versace, вързана с метален пояс и изпъстрена със златна мозайка. Изумрудени обеци на Lorraine Schwartz висяха от ушите ѝ, подходящи оперни ръкавици, бяха протегнати над лактите ѝ, а короната на главата ѝ бе инкрустирана от скъпоценни камъни.

Ключов момент за събитието на позлатените и бляскавите. Роклята е ослепителна и произведение на изкуството, почитания към Версаче.

Докато продължава пътя си по червения килим, се оказа че роклята на Лайвли е нещо повече, от това, което на пръв поглед изглежда. При разплитането на течащия шлейф се разкрива пълния потенциал на този разкошен тоалет, от който струи ефервесцентен аквамарин, придавайки на Лайвли вида на русалка, изплуваща по брегове от злато. Две рокли в една? За модното събитие на годината това изглежда напълно разумно.

Тя обясни, че роклята ѝ е ода на архитектурата на Ню Йорк: нейният меден оттенък и силует препращат към сградите на мегаполиса, докато трансформацията ѝ в тюркоазено намига към патината, която придобиват статуите и сградите с течение на времето. Течащият шлейф на роклята е покрит с ръчно рисувани съзвездия от фолио, имитиращи тавана на Grand Central Station