Осем жени за свободата на сивата коса

  • Сподели:
Осем жени за свободата на сивата коса

Докато някога се опитвахме да покрием всякакъв вид сребърна, бяла или сива коса, в днешно време все по-голям брой жени и мъже, избират да позволят на косата да остави естествените багри, както природата е предвидила. Независимо дали става дума за Сара Джесика Паркър, докато снима "And just like that" или Сара Харис от британския ''Vogue'', среброто никога не е било по-хубаво. Срещнете се с жените, които се чувстват и изглеждат по-добре от всякога.

Сара Харис @SARAHHARRIS

„Първите ми сребристи нишки излязоха в огледалото на суетата на колата на моя приятел, когато бях на около 16 години. Бях шокирана, но в крайна сметка трябваше да го видя - майка ми побеля в началото на двадесетте. Да бъдеш сив никога не е било съзнателно решение или замислено като смел стил, но това се случи много постепенно. Всъщност не осъзнавах колко сива съм станала, докато други хора не започнаха да я коментират (хората обичат да коментират сивата коса - имам детски спомени за непознати, приближаващи се към майка ми на улицата, за да се възхищават. Харесвам бунтарството на сребърната коса.

Харесва ми, че е неконформист и че повечето жени посягат към багрилото, за да покрият сивото си, но знаех, че тези месечни пътувания до салона за корекция на корени ще бъдат ангажимент, който не бих могла да спазя. По ирония на съдбата повечето хора мислят, че се боядисвам в този цвят, но никога не съм виждала боядисано сиво, което изглежда естествено. Определено има недостатъци да бъдеш сив. Това е цвят, който може да изтощи тена, особено в средата на зимата. Почти винаги трябва да носите грим, като фон дьо тен и спирала, за да изглеждате малко „по-ярки". Това също е цвят, който се нуждае от определена степен на поддръжка.

Моят никога не изглежда по -добре, отколкото след подстригване и директно изсушаване, но това е и защото е дълга и мисля, че цялата дълга коса се възползва от това. Не използвам специални продукти за коса. Повечето от тъмно лилавите шампоани, които съм изпробвал - предназначени за платинено руса и сива коса - оставят синкав оттенък върху моята. Когато от време на време използвам такъв, го смесвам с обикновен шампоан, за да разредя силата му. Обичам, че все повече жени стават сиви. Получавам толкова много лични съобщения от жени, които казват, че косата ми ги е вдъхновила да побелеят и винаги намирам това за невероятно."

Грейс Ганем @GRECEGHANEM

„Сивата ми коса дойде в края на двадесетте и малко след това реших да я прегърна. Беше доста спонтанно. Като личен треньор, аз имам много активен начин на живот и обичам да плувам и да тренирам - честно казано, не ми беше приятно да прекарвам времето си в салона, за да поправя корените си на всеки няколко седмици. Косата ми е 100 % естествена от почти десетилетие, въпреки че в началото бях направила бебешко платинено русо открояване, за да покрия по-тъмните сиви. Важно е да внимавате със сребърните си кичури, тъй като те са чувствителни към слънцето и други фактори, които променят цвета му и намаляват блясъка.

Аз лично обичам да плувам, така че винаги предпазвам косата си от излагане на слънце и хлор и избягвам оформянето на топлина, за да не стане бледа или жълта. Винаги използвам шампоан и балсам и го оставям да изсъхне на въздух, така че естествените ми къдрици и вълни да се впишат. Сивата ми коса ми дава уникална идентичност и ми помага да приема, че съм на нов етап от живота.

Това ме прави уникална. Научих, че сивата коса не определя възрастта ви. Можете да станете или да изберете да станете сиви на всяка възраст. Вие сте красиви на всеки етап от живота си, просто трябва да го прегърнете. Сега със социалните медии присъствието на жени със сива коса като моята насърчи други да се чувстват комфортно, оставяйки косата си да побелее. С моите сребърни кичури се чувствам смела, уверена и истински щастлива."

Каролин Лабушер @CAROLINELABOUCHERE

„Майка ми, елегантна дама от имението, побеля на двадесетте си години. Не помня на каква възраст започнах да побелявам, но не беше много по-късно. Спомням си натиска, който почувствах, забелязвайки своите бели, блестящи корени на слънце. След много срещи и дълги следобеди на стола, на които се преразглеждаха бившите ми кафяви кичури, в края на 2014 г. реших да захапя куршума.

По това време имах сиво съществуване: настъпи менопаузата, бях в сянката на съпруга си, имаше много консервативна работа. Не бях нито щастлива, нито тъжна, ангажирана, нито примирена, развълнувана или отегчена. Някак сивото вече нямаше значение. Но тогава нещо се случи. Нова британска марка напитки се нуждаеше от модел, който „ е на години".

Дъщеря ми работеше за тях и им казала, че майка ù може да го направи, затова получих поканата за кампания, която ще бъде във "Vogue". Тогава не видях това като начало на нещо по-голямо, но беше вълнуващо - чувстваше се като детска приказка, 50 години по-късно. Сега сивото е моята идентичност, но вместо ванилия, животът ми е шоколад с пръски. Косата ми никога не е била толкова дълга и с удоволствие пренебрегвам предложенията, че трябва да се подстригвате с напредване на възрастта. Ако не бях побеляла, нямаше да се случи нищо от много по-щастливото ми второ действие. Бъдещето е сребро."

Аника фон Холд @ANNIKAVONHOLDT

„Получих първите сивици на двадесет години и те се размножиха бързо. Оцветявах косата си в продължение на години, но след това стигна дотам, че стана твърде изтощително, за да покрие корените ми на всеки две седмици. Започнах, като ги оставих да пораснат, за да видя с какво се занимавам - израстването в тъмнокафявата ми коса беше около 80 % сребро и разграничението беше зверско. Сега нося сребърната си коса с гордост и увереност. Косата ми е супер здрава и много по -дебела, след като не съм я разваляла с боя за коса и избелващо средство от седем години. И като допълнителен бонус, сребърната коса допълва тена ми.

Чувствам, че предизвиквам стереотипа за сивокосата жена. Косата ми не е просто сива, но и в момента е до кръста ми и се превърна в моя запазена марка. Мисля, че това ме кара да изглеждам по-млада и съм вдъхновила и упълномощила толкова много жени по света да прегърнат естествената си сива коса - това ме кара да се чувствам добре.

Сивата, сребристата и изсветлената коса има по-голяма порьозност от другите цветове. Една от причините косата ми да е толкова блестяща и здрава е, защото я мия само два пъти седмично. Нищо не разваля косата ви като уреди за оформяне и стилистика. Супер освобождаващо е да не се притеснявате за цвета на косата през цялото време - виждам го като истинска свобода."

Теруко Бърел @terukolaura

„Поддържането на боядисана коса ми се превърна в загубена битка. Щях да си оправя корените и след три -четири дни сребърните корени щяха да се видят. Оставянето на косата ми да стане сребриста беше едно от най-хубавите неща, които съм правила - отне 18 месеца и избрах да го направя естествено. В началото носех лента за коса, за да скрия сивите корени, след което започнах да подстригвам косата си по-късо, докато не порасна напълно. Сребърната ми коса е добре дошло свидетелство за изящно стареене - това е коя съм аз и съм на 62. Когато една жена се освободи от цветната боя, има вероятност тя да не се върне. Няколко жени се приближиха до мен и казаха: "Иска ми се да бях достатъчно смела, за да оставя сивото си да расте". Отговарям: "Ти си!" Обичам свободата да не се притеснявам за косата си."

Линда Роден @LINDAANDWINKS

„Бях на 35 и единственият път, когато бях боядисвала косата си, беше с естествена къна. Имах много тъмна коса и къната я направи червена, но в крайна сметка забелязах, че някои от космите стават розови. Това бе бялата коса, която проникваше. Малко по малко среброто дойде и дори не си помислих да го скрия. Сега съм на 73 и косата ми е наистина дълга и къдрава - стига до кръста, когато е мокра! Да съм сива никога не е било проблем за мен. Никога не съм мислила, че е готино нещо, но сега виждам млади момичета със сива коса, което е забавно.

Понякога нанасям балсам и не го измивам, така че опашката ми става лавандулова благодарение на лилавите пигменти. Що се отнася до грима, когато косата ми започна да става сребриста, спрях да нося телесно червило - с тена на кожата ми и сиво-сребристата коса не мога да си го позволя. Ползвам червено червило и не изглеждам добре без него - не съм правила лифтинг или нещо друго, така че имам нужда от червено червило със сребърната ми коса, абсолютно. Исках промяна, след като дъщеря ми отиде в колеж - косата ми расте много бързо, така че имах чувството, че живея в салона и съм готова за по-сложен живот.

Чувствах се много свободно да приема естествения процес на стареене и да работя с него, а не срещу него. Сега имам повече време и енергия за по-вълнуващи занимания. Косата ми сякаш прави очите ми по-сини и се открояват повече, така че обръщам внимание и на грима на очите си. Един момент, който наистина бих искала да подчертая, е, че тайната на разтърсването на сивата коса е как я подстригвате и оформяте. Много жени нямаха избор за боядисване на косата си по време на пандемията и откриха това, което имаха години по-рано: че е освобождаващо да не се притеснявате, че корените ви ще се покажат. Освобождаващо е да се откажеш от фалшивата илюзия, че по някакъв начин можеш да спреш процеса на стареене. Парите ви са по-добре изразходвани за приключения и наслада на многото удоволствия, които идват с по-старото.''

Джоани Джонсън @joanijohnson6000

„Преходът ми към косата започна на тридесетте ми години. Първоначално се борих с естествената прогресия и започнах да избелвам косата си, за да смеся сивата - това разруши качеството и състоянието на косата ми, затова оставих природата да върви по своя път. Сребърната коса е отражение на истинското ми аз и блестяща мъдрост.

Една жена, прегръщаща естествената си красота, дава сили и аз се чувствам овластена всеки ден. Не мия косата си прекалено често, за да позволя на естествените масла да я възстановят и периодично използвам овлажняващо масло. Тъй като все повече жени избират да не им се диктува чрез ограничаване на социалните норми и да приемат своите истини, много избират да отразяват автентичното си аз. Важно е да обичате всяка част от вашето същество - всеки е красив по свой уникален начин, невероятен подарък, който всички ние трябва да приемем. Не само че сивото е освобождаващо и здравословно, но и икономически ефективно."

Маян Зилберман @MAAYAN.ZILBERMAN

"Нанасям шампоан върху косата си само веднъж месечно, знам, че звучи безумно, но я поддържа супер лъскава и здрава. Виждаме толкова много жени, които сега оставят сивото си да расте и го правят с гордост и увереност. Колкото повече виждаме жени с усмивки на лицето, които гледат и усещат начина, по го който правим, толкова повече жени ще го последват. Това е страхотен момент."

Осем жени за свободата на сивата коса
Джоани Джонсън/личен профил в Instagram
Осем жени за свободата на сивата коса
Джоани Джонсън/личен профил в Instagram
Осем жени за свободата на сивата коса
Каролин Лабушер/личен профил в Instagram
Осем жени за свободата на сивата коса
Каролин Лабушер/личен профил в Instagram
Осем жени за свободата на сивата коса
Маян Зилберман/личен профил в Instagram
Осем жени за свободата на сивата коса
Линда Родин/личен профил в Instagram
Осем жени за свободата на сивата коса
Линда Родин/личен профил в Instagram
Осем жени за свободата на сивата коса
Аника фон Холд/личен профил в Instagram
Осем жени за свободата на сивата коса
Аника фон Холд/личен профил в Instagram
Осем жени за свободата на сивата коса
Грейс Ганем/личен профил в Instagram
Осем жени за свободата на сивата коса
Грейс Ганем/личен профил в Instagram
Осем жени за свободата на сивата коса
Грейс Ганем/личен профил в Instagram
Осем жени за свободата на сивата коса
Сара Харис/личен профил в Instagram