Парижка градска мода

  • Сподели:
Парижка градска мода

По парижките улици могат да се видят възможно най-разнообразните и смели модни избори. Каквито жените, такава и модата. Париж е един от най-освободените градове в света, там думата страх и консерватизъм не съществува (не само в модата).

През 2018 г. дрехите на една жена определят нейната сексуална свобода, политически виждания и професионални интереси. По обувките й можеш да разбереш с какво се занимава, кои заведения посещава и с какви мъже спи.

Истината е, че класиката е класика. Ако през 2005 г. бяха модерни тесните дънки с ниска талия, тънките вежди и Парис Хилтън, то през 2018 г. не си истинска парижанка, ако не си излязла от филм на Годар. Къси коси, раирани блузи и барети - всичко, което намеква арт мацка.

Гримът почти го няма, а червилото е винаги червено. Парижанките са слаби, деликатни жени, които не обичат да подчертават тялото си. Рядко можем да ги видим да носят високи токчета. Носят смели цветове и материи, имат предпочитания към кадифето и го носят върху всичко.

Друг задължителен елемент в гардероба на всеки парижанин, това е символичния бежов тренчкот. Независимо дали си 20-годишна студентка, главен редактор на 45 или професор по литература, тренчкотът е за теб. Въпреки че е създаден от и за англичаните, тази дреха стои на французите като излята за тях. Показва на света, че работиш здраво и изглеждаш страхотно докато го правиш.

Разбира се, Париж не е само класика и романтика, невинни лица и Chanel. Голяма част от младежта се влияе от американските трендове. Могат да се видят полиестерни якета, неонови мотиви и дори спортни клинове в нощни клубове. Кание Уест и Ким Кардашиян успяват да стигнат дори и парижките улици. Така изчистените и момичешки лица биват окичени с железни и златни вериги и масивни обици.

Но едно е сигурно - никога няма да видите французойка с деколте и контур. Въпреки неминуемото чуждо влияние, те запазват своя уникален стил, до който всяка жена по света се опитва да достигне.

Парижка градска мода

Снимки: pinterest.com