Ще ни завладее ли модата от 70-те?

  • Сподели:
Ще ни завладее ли модата от 70-те?

Още мъничко и топлият август ще отброи своя 31-ви ден. На вратата вече нетърпеливо чака месецът, който съдържа в името си звучната сричка "-ври" и който поставя началото на есенно-зимния период.

Сетивата ни се обострят, за да се пренесем и мислено да изпитаме онази топлина, да усетим на върха на езика си вкусния крем-карамел, да видим парата, издигаща се от лавандуловия чай и да се главозамаем от аромата, носещ се от любимата ни жилетка.

Есента... сезонът, позоляващ изключително много експерименти, що се отнася до намирането на перфектния аутфит. Множество аксесоари, които смело можем да съчетаем, но и с които да внимаваме, за да не прекалим и да не допуснем стилова грешка, нарушавайки правилото на Коко Шанел, което гласи, че последният аксесоар е винаги излишен.

Сезон със сезон в модните среди не си прилича. За създаването на перфектната колекция и префектните комбинации е необходимо вдъхновение, важни са детайлите, които биват използвани за създаване на инспириращи модели.

Кое ще е актуалното за настъпващия сезон есен-зима 2015/2016?

Реверанс към 70-те години на миналия век – това се забелязва в повечето трендове, които ни представиха наложилите се имена в модата, както и гигантите във фаст-фешън индустрията. Влечение, което забелязахме с настъпването на пролетта и което очевидно още продължава.

Неизменните за топлата есен цветове - кафяво, бургунди, каки отново присъстват, но с личащо желание да запазим нещичко от отиващото си лято – типичното морско райе (в случая не само в оригиналния си синьо-бял вариант, но и във варианти – черно-бяло, карамелено-бяло, сиво-черно), свободата на по-широките панталони – тук са тип чарлстон и неизменната широка шапка, но не сламената и предпазваща от слънцето, а мека, топла, предпазваща от студа.

Какво е това, което отличава есента на 70-те през 2015/2016?

1. Велурът – поли, панталони, аксесоари... Всеки акцент, с който със сигурност ще придобием ретро усещане. От висшата мода на подиумите в Ню Йорк и Париж до "Zara" и "H&M" – велурът улавя голяма част от настроението на 70-те.

2. Макси роклите – обикновено се свързват с бохемския шик. Тук обаче се открояват с умело вплетени флорални мотиви, диви племенни щампи или гореспоменатия вече велур.

3. Пончо, пелерина, макси шалове - всичко, в което можем да се загърнем и използваме като допълнение или като единствена горна част на нашето облекло.

4. Оби-коланът – най-удачното допълнение към дългата риза или безформения силует. Вталява, акцентира, ефектен е! Какво още може да искаме от един аксесоар?

Разглеждаме страниците на модните списания, хвърляме поглед върху витрините на магазините, забелязваме го и в модните блогове. И накрая решаваме - да ще се престрашим, ще се оставим модата на 70-те да ни завладее, да усетим свободата, да съчетаем несъчетаемото, да изменим съвсем малко или допълним стила си. Но не и да изневерим. Защото в модата от 70-те има по нещо за всеки.

Снимки: Pinterest.com

Ще ни завладее ли модата от 70-те?
Ще ни завладее ли модата от 70-те?
Ще ни завладее ли модата от 70-те?
Ще ни завладее ли модата от 70-те?
Ще ни завладее ли модата от 70-те?
Ще ни завладее ли модата от 70-те?
Ще ни завладее ли модата от 70-те?