Скулптури от червило

  • Сподели:
Скулптури от червило

Обичам всичко, което има общо с червилото. Затова, когато попаднах на азиатската гримьорка Мей Съм (May Sum) и нейната изумителна колекция от ръчно изработени скулптури от червило, трябваше да споделя веднага.

След като завършва City University’s Creative Media Department в Хонг Конг, привърженичката на красотата и модата Мей Съм започва работа като моден репортер към едно списание и постепенно натрупва опит в сферата на козметичните продукти и изкуството.

Когато същото това издание обаче прекратява дейността си, на Съм ѝ е предложено да заеме позицията на независим гримьор, което ѝ помага да открие и останалите артистични заложби, непознати дори за самата нея.

Скулпторката се възползва от възможността да превърне любовта си към модата, красотата и емблематичните им икони в 3D изваяни скулптори, направени от червило. Но не всеки вид е с подходящите твърдост и устойчивост, необходими за творбите на Съм.

Артистката е изваяла всички от Ана Уинтур (Anna Wintour) и Кейт Мос (Kate Moss) до Лейди Гага (Lady Gaga) и Мерилин Монро (Marilyn Monroe). Цената на всеки продукт варира между $400 и $600.

Не само образите на знаменитости попадат в ръцете на артистката – тя приема и лични поръчки. Способна е да направи копие на почти всяка снимка, която получи, стига да не е с твърде много детайли, но има и неща, които са "невъзможни за обработка", признава Съм.

Изработването на всеки от шедьоврите отнема близо 2 седмици, а нещото, което винаги предупреждава клиентите си, е да не очакват съвършенство, тъй като цялостният дизайн все пак е ръчно дело.

Изящество или не, това са едни от най-впечатляващите и оригинални произведения на изкуството, които съм виждала.

Снимки: Beautylish.com

Скулптури от червило
Скулптури от червило
Скулптури от червило
Скулптури от червило
Скулптури от червило