Ваучерът за подарък - лоша идея или залог на сигурно

  • Сподели:
Ваучерът за подарък - лоша идея или залог на сигурно

Денят на влюбените е денят на любовта, но не е задължително да бъде споделен само с половинката. 
14 февруари е идеалното време да покажете на толкова много важни хора, че ги цените, от приятели до родители и дори вашите деца и домашни любимци. 

Извън материалните подаръци, помислете за преживяване, което можете да споделите заедно с вашата половинка или друг близък човек.
В крайна сметка най-големият подарък си остава времето, което отделяме един на друг.

Едно добронамерено напомняне: ваучерът за пазаруване на различна стойност, е лесен и удобен за подаряване. Вие отивате в магазина и просто купувате една пластика, която зареждате с определена сума пари. Подарявате въпросната карта с идеята, че така човекът ще отиде във въпросния магазин и ще си купи точно това, което сам иска, а не това, което вие сте му взели и на него няма да му хареса.
Добре, това е чудесно, но нещото, което липсва в подаряването на един ваучер, е личното отношение вложено в подаръка.
Няма го онова търсене, избиране, чудене, тръпката дали отсрещния ще се зарадва и колко ще се зарадва.
В крайна сметка, когато успеем да направим щастлив някого с подарък, който сме избрали, ние правим себе си два пъти по-щастливи, защото виждаме ефекта от постигнатото. Виждаме целта си изпълнена.
Няма особени драми при ваучера - обикновено ваучерите в повечето магазини са обвързани с по-дълги срокове, така че никой не ви задължава да го използвате още в същата седмица или дори месец.

С известен срам признавам, че имам в чекмеджето си един ваучер, който още не съм оползотворила, а ми е подарен преди половин година. Но съм в срок, мога да го изразходя в рамките на една година. Дано не забравя.
Другият позитив, който ваучера носи, е липсата на дрехи, книги, вещи или други стоки, които не кореспондират с вашия вкус и потребности.
Искате ли пуловер в цвят, който никога няма да облечете?
Имате ли нужда от три заглавия на една и съща книга?
Искате ли козметика, която не е за вашия тип кожа и откровено ненавиждате?
Мисля, че всички задружно ще отговорим с "не" на тези въпроси.
Това ваучерът ни го спестява.
Нека обаче видим и другата гледна точка - ваучерът не е ли малко по изтънчен начин да дадете пари?
Понеже би било грозно да дадете на някой пари на ръка или в плик, на помощ идва пластиката.
Но когато получите тази пластика и отидете в магазина, козметичния салон, книжарницата, вие не си ли купувате конкретната вещ изцяло сами? Да парите са ви дадени от друг човек, това е ясно, но току-що вие си купихте сами подаръкът, който искате, никой не го е избирал вместо вас.
Нарича се лично отношение и ваучерът го прескача.

Ваучерът е подарък за хора, които могат да чакат, от хора, които нямат време за губене.
Животът стана бърз. Искаме всичко веднага и сега. Ядем бърза храна. Имаме бързи срещи. Бързи разговори. Отиваме набързо до аптеката. А като се обърнем назад единственото, което бихме искали е още малко време. Време за нас, родителите ни, близките ни, децата ни, приятелите ни.
Време, в което те да бъдат тук и ние, ако имаме късмет, да можем да видим цялата тази красота с очите си.