Важни неща в гардероба, без които пролетта не може

  • Сподели:
Важни неща в гардероба, без които пролетта не може

Ах, тази пролет. Времето най-накрая се оправи и слънчицето надделя над сивите облаци. И ако твоят гардероб има нужда от освежаване – не се притеснявай, не си сама!

Затова с Анна Спасова - представител на един от най-големите модни франчайзи у нас и мой личен моден гуру, си поговорихме хубавичко за тенденциите, променливото време, актуалното в света на големите дизайнери и как всички те намират общ език с тези няколко задължителни допълнения към гардероба ти...

Важни неща в гардероба, без които пролетта не може

Голямата чанта е must-have аксесоар. Oстави настрана любимите си клъчове и този сезон заложи на големите спортно-елегантни чанти, които са прекрасни и практични. Да изглеждаш страхотно и да имаш място за всичките си джаджи – защо не! Заложи на смел и ярък цвят, защото тази пролет тъмните нюанси не намериха място сред витрините.

Снимка: High50.com

Важни неща в гардероба, без които пролетта не може

И като заговорихме за аксесоари, ако нямаш шал, е време за шопинг! Kопринен, лек, пролетен и ако си фен на флоралните мотиви – още по-добре, защото цветята вървят ръка за ръка с пролетта и в света на модата. Шалчето е прекрасно допълнение към пролетния ти аутфит, на което,също като чантата, не липсва практичност и може да те пази от вятъра и същевременно да те прави ослепителна. Малък трик е да използваш шалчето нетрадиционно, ето как...

Снимка: Earthcandyarts.files.wordpress.com

Важни неща в гардероба, без които пролетта не може

Очила! Кой не ги обича? Красиви, елегантни, перфектен акцент. Яркото слънце е прекрасно, но не непременно полезно за очите, което прави очилата не просто тренд. В момента "котешките" модели са акцент в магазините, но не забравяй да съобразиш формата на лицето си, когато си избираш.

Ако е сърцевидна, обезателно се отбий в мола и разгледай тези котешки форми; ако е по-скоро овална, заложи на големи стъкла и масивна рамка; за квадратно лице се оглеждай за по-тънки рамки; а ако лицето ти е кръгло, се постарай да си намериш по-издължени правоъгълни очила. Хвани приятелка под ръка и се позабавлявайте, премерете различни видове и форми, докато намерите своята!

Dior, колекция пролет-лято 2015-а
. Снимка: Fashion-district.org

Важни неща в гардероба, без които пролетта не може

Mалката черна рокля е класика и всяка жена трябва да има по една в гардероба си. Тази пролет обаче я побутни назад, защото ярките цветове и живите материи са за предпочитане. Големите модни дизайнери заложиха на цветовете в колекциите си и това неминуемо даде отражение по витрините на магазините, където кокетничат жълто и коралово. Ако все пак не ти отиват чак толкова ярки цветове, пастелите също са подходящи, като бебешко синьото и пясъчното се комбинират перфектно за една по-изчистена визия.

Рокля на Valentino за сезон пролет-лято 2015-а. Снимка: Gastrochic.com

Важни неща в гардероба, без които пролетта не може

Не на последно място – намери перфектното кожено якенце и пролетта ще е твоят сезон. Лесно се комбинира със спортни и с елегантни визии и на практика е една прекрасна инвестиция, защото хубавото кожено яке винаги ще е практично. Стилистите препоръчват комбиниране на кожа и лека нежна материя, което значи, че ще върви и ръка за ръка с тази рокличка, за която току-що говорихме. Комбинацията между грубоватата кожа и нежната ефирна материя създава приятен ефект.

Снимка: Anamolstyle.com.br