За обувките с любов

  • Сподели:
За обувките с любов

Доста спорно е в кого се е влюбила Пепеляшка най-напред – в принца или в кристалната пантофка! От край време жените не могат да устоят на чифт съблазнителни обувки. И това важи не само за Пепеляшка, която се труди от сутрин до мрак, но и за огнената красавица, вдъхновила братя Грим – момиче за милиони.

Доказателството са всички онези преуспели дами, които не крият преклонението си към обувните шедьоври. Така например Опра Уинфри споделя, че не се е възгордяла от славата, въпреки че е сред най-богатите жени на планетата.

"Аз все още ходя по земята, просто нося по-хубави обувки", шегува се знаменитата тв водеща.

Ако Опра често е синоним на богатство, то една крехка блондинка е Вечният сексапил – Мерилин Монро! В крилата мисъл се е превърнала нейната култова реплика:

"Дайте на едно момиче правилните обувки и то ще завладее света!"

Сигурно е вярно, защото и вечната кралица на модата Коко Шанел е имала какво да каже! Името й се свързва най-вече с ефектните черно-бели сандали, както и с изящните "балеринки", но независимо какъв е вашият избор знайте, че

"Една добра жена с хубави обувки никога не може да бъде грозна!"

Откровенията на тема "обувки" не свършват и със сигурност може да откриете и себе си в признанието на италианската модна журналистка Анна Дело Русо "Мога да бъда без дрехи, стига до нося правилния чифт обувки", или на любимката на Холивуд Кийра Найтли, която не скрива: "Влюбя ли се в обувки, ги купувам – размерът няма значение".

Може би е прав американският дизайнер Кенет Кол, който не на шега твърди:

"Жената се влюбва седем пъти годишно – шест от тях в обувки!"

Но най-хубаво го е казал Роджър Вивие, който преди години се прочу като мъжът, купил най-скъпите обувки в света - $ 26,629.06 само за едната. По ирония на съдбата самия той е създал "златния" чифт обувки, предназначени за иранската принцеса Сорая. Ето в какво вярва модният гигант:

"Да носиш мечтите на някого на краката си е да дадеш реалност на нечия мечта…"

А вие избрахте ли своя чифт обувки? Ако отговорът е да, ви остава просто да покорите света…