Женственост, свободен дух и инстинктивна страст в новата колекция на FREYWILLE, вдъхновена от "Раждането на Венера"

  • Сподели:
Женственост, свободен дух и инстинктивна страст в новата колекция на FREYWILLE, вдъхновена от "Раждането на Венера"

Дизайнерският екип на FREYWILLE се впуска за първи път в света на художника Алесандро Ботичели и интерпретира една от най-красивите картини
от Ранния флорентински Ренесанс и известната митологична творба на богинята Венера.

Алесандро ди Мариано ди Вани Филипепи, или просто Сандро Ботичели е роден във Флоренция в Борго Онисанти, между 1444 и 1446 г. и умира през май 1510 г. Той е един от водещите италиански художници, работили през периода на Ранния Ренесанс. В ранните си години е работил като златар и е бил чирак на Филипо Липи.

След като завършва три фрески в Сикстинската капела за папа Сикст IV, Ботичели рисува група митологични картини през 80-те години на XIV век: "La Primavera" и "Раждането на Венера" остават две от най-великите произведения на изкуството на Ранния ренесанс в Европа.

Ботичели получава поръчка от Лоренцо Великолепни от богатата фамилия Медичи - страстен покровител на изкуствата - да нарисува сцени от класическата митология. Твърди се, че Ботичели е бил вдъхновен от флорентинския поет Анджело Полициано (също протеже на Лоренцо Медичи), който пише за
за зачеването и раждането на Венера в епичната си поема "Stanze per la Giostra".

Картината "Раждането на Венера'' е създадена през 1400-те години, период от европейската история, който претърпява много културни и икономически промени. 

Венера е богиня на любовта, красотата, благоденствието и много други качества, свързани с любовта. Името ѝ на латински означава "любов". В гръцката митология името ѝ е Афродита.

Ботичели изобразява Венера, римската богиня на любовта, като невероятно красива жена с нежна светла кожа и хипнотизираща дълга, златиста къдрава коса. Тя се ражда като възрастна жена в мидена черупка, нежно издухана на брега от боговете на вятъра и бриза, където я чака хорема на пролетта, за да я посрещне на земята с пъстроцветно, цъфтящо наметало, което да да обгърне голотата й.В творбите си Ботичели изобразява грандиозната Венера като централна фигура, като в същото време деликатно интегрира изящни декоративни елементи, които особено вдъхновиха FREYWILLE за тази колекция бижута: Листенца от рози в пастелно розово, които плуват на вятъра, свежи зелени листа, както и златните, косите на Венера, сплетени на плитки и развети, които придават лекота на чрез своите вълни.

Точно както Ботичели добавя злато към своя шедьовър в началото на Ренесанса, FREYWILLE интегрира тази деликатна колекция с 24-каратово прахообразно злато в прекрасни декоративни елементи.

За златния кант и сребърното штриховане на плаващата раковина от мидички е използвано 24 каратово прахообразно злато, както и рибено сребро - за да се придаде на мидата уникален перлен блясък.

Финият цветен градиент от пастелно ментово зелено до светлосиньо в на фона на декоративните елементи поставя началото на изобразяване на морето до небето.

Разгледайте още снимки от тази завладяваща колекция