Какъв багаж трябва да си приготвим за лятната почивка

  • Сподели:
Какъв багаж трябва да си приготвим за лятната почивка

Лятото е сезонът на екскурзиите и повечето хора се отдават на заслужена почивка. Ако се чудите какво трябва да си сложим в багажа, за да сте подготвени за ваканцията - ние сме тук и ще ви помогнем.

Лекарства

Най–важните вещи, които задължително трябва да си подготвим особено, ако пътуваме на по далечна дестинация са лекарства – тези, които взимаме редовно и допълнителни медикаменти за – главоболие, зъбобол, стомашно неразположение и температура.

Добре е да си подготвим и спрейове и мехлеми, против насекоми. Ако пътуваме с дете е добре да заредим багажа си с най-често използваните лекарства, за да бъдем подготвени при бъдещи изненади.

Отделно можем да предвидим салфетки, мокри кърпи и други тоалетни принадлежности на детето. За всеки случай можем да си приготвим и лепенки за рани, бинт, марли и някакъв разтвор за промивки.

Документи

Не трябва да забравяме да си приготвим и най-необходимите документи, които сме сигурни, че могат да ни бъдат поискани за проверка и регистрация. В документите трябва да присъстват задължително - лична карта, международен паспорт, шофьорска книжка и документ за регистрация в хотел, документ за регистрация на кола под наем, ако сме подали подобна заявка.

Пари

Ако заминаваме в друга държава е добре първо да се информираме за валутата, която ще ни е нужна там и да обменим пари предварително, които могат да ни бъдат необходими, за да платим някакви дребни такси или за по-дребни покупки.

Задължително трябва да си приготвим кредитните или дебитните карти, но пак казваме добре би било е и да разполагаме с дребна сума пари в брой.

Тоалетни принадлежности

Живеем в свят, в който стига човек да има пари, може да си набави абсолютно всичко нужно от всяка точка на света, но все пак, ако държим да сме по-подготвени, можем и да не търсим магазини и дрогерии още с пристигането си, да поставим най-необходимите тоалетни принадлежности в своят багаж.

Това са четките и пастата за зъби, сапун, шампоан, балсам, хавлиена кърпа, парфюм, четка за коса, самобръсначка, машинка за постригване и други дамски принадлежности.  

Когато отиваме на почивка, не е нужно да приготвяме всичките си бижута, по-разумно е да ги оставим някъде на съхранение – сейф, таен шкаф или нещо подобно, тъй като всички знаем, че докато ние си почиваме и сме се отдали на релакс, можем да станем жертва на кражба, именно затова е добре да тръгнем с възможно най-малко скъпи вещи в себе си.

Техника

Телефон, таблет, лаптоп, дигитален фотоапарат/ камера – техните зарядни устройства, а ако сме решили да послушаме музика – слушалки. Ако искаме да запълним часовете път, можем да поставим в багажа и някоя хубава книга или списание.

Храна

Ако ще пътуваме с кола, можем да си подготвим сандвичи, вода, кафе и напитки. Ако ще пътуваме със самолет, тези неща можем да си ги набавим по време на полета.

Не е нужно да носим много храна със себе си, тъй като независимо с какво ще пътуваме има точно предвидени места, от които бихме могли да си набавим нужното.

Нещата които трябва да направите преди да тръгнете на почивка

Ако ваканцията ви продължава повече от месец е добре да освободите хладилника от продуктите, да го измиете и да го изключите.

За всеки случай може да изгасите и тока. Съберете всички боклуци и ги изхвърлете. Гледайте да не оставяте не разпечатани храни извън хладилника.

Ако заминавате за по-кратък период от време, част от продуктите може да съхраните и във фризера. Затворете прозорците и преди да тръгнете, не забравяйте да заключите входната врата.

Пожелаваме ви прекрасни летни дни, изпълнени с безброй емоции и сбъднати мечти!