Музей на сладоледа в Ню Йорк

  • Сподели:
Музей на сладоледа в Ню Йорк

Изживяване, което събужда сетивата и въображението.

С покачването на температурите в Ню Йорк любимият на всички кремообразен и вкусен летен десерт получава заслуженото признание чрез специален ексклузивен музей, посветен на замразеното лакомство.

Лятото в Голямата ябълка е пословично горещо, но Музеят на сладоледа в модерния търговски район Meatpacking, близо до Манхатън, има за цел да разхлади посетителите с пространство, посветено на замразеното лятно лакомство.

Създаден със забавен интериор, вдъхновен от поп арта, музеят включва блестящо щури занимания, като басейн с дъгова пръскачка, балони за хапване, потапяща шоколадова стая, свръхголеми сладоледи и люлка за сандвичи със сладолед.

Предлагат се и дегустации на сладолед с авангардни вкусове, разработени от учения Ървин Адам и най-обещаващите нови производители на сладолед в града (Black Tap, OddFellows, Ice Cream Co.), както и произведения на изкуството от най-горещите творчески таланти в Ню Йорк.

Освен туристически обиколки, тук могат да се провеждат фирмени партита, както и празненства за рожден ден.

Страхотната новина в случая е, че непосредствено до музея се намират множество забележителности като Статуята на свободата, Световният търговски центтър, Емпайър стейт билдинг, Рокфелер център, Музеят на изкуството Метрополитен, Музеят на модерното изкуство, Американският природонаучен музей и много други атракции в този необятен мегаполис.

Обиколката и посещението на музея е от скъпоплатените удоволствия и билетът за вход за един човек в рамките на деня, струва 99.40 лева.