Находките на High View Art: Каньон Гьойнюк

  • Сподели:
Находките на High View Art: Каньон Гьойнюк

Каньонът Гьойнюк е едно от най-популярните места за посещение в района на Кемер в южната провинция Анталия, Турция.
Великолепно място за любителите на природните спортове с красивите си дървета, водопади и реки.

Регионът на Анталия предлага много спиращи дъха каньони за екскурзии с лодка или пешеходни дейности, като Green Canyon, Sapadere Canyon и Göynük Canyon. 

Със своята природна красота каньонът Гьойнюк в Кемер е популярна дестинация за туризъм в Анталия. Той е идеален за начинаещи и опитни туристи и предлага страхотни природни пейзажи за разглеждане.
Каньонът ще ви впечатли с дива река, протичаща през идилична природа, живописни водопади и забележителна природа.

Гьойнюк е един вид приключенски парк и предлага няколко разнообразни дейности в близост. Те включват рафтинг, каньонинг сафари обиколки, пейнтбол и пешеходни обиколки с екскурзовод за приключение с каньонинг.

Ако искате още повече тръпки, можете да се повозите на циплайна, който е на 40 метра над земята.
Въпреки това е възможно и самостоятелно да се разходите около трикилометровата дълга пътека в каньона.

Пешеходната пътека в каньона Гьойнюк
Пешеходна пътека води по чакълест път до края на долината и в каньона. Ще бъдете придружени от шума на реката, борови гори и песента на вятъра. Тук не е необичайно да видите саламандри.
В допълнение към туристи с еднакво мислене, които са тръгнали на преход, може да срещнете и групи туристи, които пътуват по 510-метровия Ликийски път покрай планините на Ликийското крайбрежие.

След около един километър достигате най-високата точка и също така една от най-красивите гледки на пешеходната пътека Гьойнюк. Ще я познаете по дървената чешма точно отпред. Чешмата предлага прясна изворна вода. Пейката до нея е добро място за почивка с гледка към реката.

Следва двукилометрова пътека, която минава по доста стръмен склон, водещ до каньона.
Краят на пешеходната пътека е маркиран от хижа, която стои до живописно езеро. С туристически обиколки с екскурзовод и подходящо оборудване от тук може да се стигне и до самия каньон.

Всички останали туристи вече могат да си вземат заслужена почивка на езерото. Кристално чистата и ледено студена вода е добре дошло освежаване в горещите дни. 
На входа на каньона Гьойнюк ще попаднете на селски ресторант с много места за сядане точно на езерото.
Това е чудесно място за отдих след екскурзията и за възстановяване на силите с типични турски ястия и закуски.

Забележителности в близост до каньона Гьойнюк
Можете да комбинирате еднодневната екскурзия до Гьойнюк с различни други атракции.
Препоръчваме ви пътуване до древния град Олимпос близо до Чирали, където може да се полюбувате на руини от древни времена и да посетите идиличния плаж Олимпос.

В непосредствена близост, в Кемер, се намира увеселителен парк Dinopark и автентичният парк Yörük, посветен на историята на номадския народ Yörük.
Разходка с въжена линия Tahtalı Teleferik ще ви отведе до 2500-метровата планина Tahtalı със спираща дъха гледка.

Как да стигнете до каньона Гьойнюк
Най-лесният начин да стигнете до там е с кола под наем. Магистрала D-400 към Финике води от Анталия до каньона Гьойнюк. Вземете обозначения изход за "Göynük-Beldibi", недалеч от моста. На входа на каньона има паркинг.
Пътуването с обществен транспорт не е препоръчително поради ограниченото време на тръгване.