Уикенд в Музея на лавандулата в Прованс

  • Сподели:
Уикенд в Музея на лавандулата в Прованс

В сърцето на регионалния национален парк Люберон (Южна Франция), на 20 километра от Авиньон, Музеят на лавандулата доминира над сладкия уханен пейзаж на Прованс.

Един уикенд в музея предлага на посетителите образователна история на лавандулата в обстановка направо от роман на Марсел Паньол.

Посещение с екскурзовод на Музея на лавандулата:

В малкото селце Coustellet (Кустеле) се намират всички наши летни мечти, без значение кой е сезонът.

В сърцето на Златния триъгълник Люберон, само на 20 километра от Авиньон се намира Воклюз и невероятният Музей на лавандулата.

Това малко бижу се намира в Château du Bois, типичен провансалски каменен замък, заобиколен от характерна средиземноморска градина, гъмжаща от лавандула и маслинови дървета.

Музеят има за цел да разкаже историята на истинската лавандула, нейните характеристики, множество приложения и различни ползи.

Истинска лаборатория за лавандула в Прованс, музеят притежава една от най-големите частни колекции от етерични масла от лавандула, датираща от 16 век.

За всяка възраст Музеят предлага различен по вид интересни и забавни дейности в края на лятото, почти винаги гарнирани с лавандулов студен чай, включително изключителни тематични посещения на оранжерията с екскурзовод.