12 правила на вечния оптимист

  • Сподели:
12 правила на вечния оптимист

Има хора, които приемат дори и проблемите с насмешка. Виждат красотата и в най-грозното творение. Тези хора притежават оптимистичен поглед и не се страхуват да бъдат винаги щастливи. Истинските оптимисти знаят как да не се натоварват излишно с обстоятелства, които не зависят пряко от тях и такива, които знаят, че нямат силата да променят. Тези хора са способни винаги да забележат красотата, дори и за останалите тя да е невидима. Оптимистите са хора, които живеят в свят лишен от стрес и проблеми, и определено знаят рецептата за щастлив живот. Сега ще ви разкрием някои от нещата, които задължително прави всеки оптимист.

1. Той е съсредоточен изцяло върху собствения си живот и никога не се сравнява с другите хора.

2. Той знае, че след всяко нещастие предстои и нещо хубаво. Точно поради тази причина не се затормозява душевно с всяка спънка и пречка, която му предоставя живота.

3. Неговите мисли са свързани с красиви места и прекрасни случки. Той никога не се обременява с проблеми и негативни мисли, защото знае, че за каквото си мислим, обикновено това предизвикваме.

4. Той вярва в доброто и в това, че всеки, който се е родил на тази земя носи в себе си частица нежност и топлина.

5. Истинският оптимист вярва в реализацията на своите мечти и никога не мисли за препятствията по-пътя към изпълнението им.

6. Той е удовлетворен от живота си и е истински благодарен за всичко, което му е предоставил.

7. Истинският оптимист се старае да предаде своето спокойствие и доброта на останалите.

8. Той вярва, че всичко е възможно - стига човек да мечтае.

9. Той никога не натоварва останалите със своите притеснения и премеждия.

10. Истинският оптимист никога не съхранява лоши чувства в себе си, защото вярва искрено в кармата и в това, че всеки рано или късно получава заслуженото.

11. Истинският оптимист е позитивно настроен независимо къде се намира – на работното място, в банката, в магазина.

12. Истинският оптимист знае стойността на живота и че всеки миг е дар от Бога, който не трябва да прахосваме в негативни мисли и злоба.