Четири тайни на щастливата любовна връзка

  • Сподели:
Четири тайни на щастливата любовна връзка

Когато сме намерили правилния човек и се чувстваме добре с него, но въпреки това има моменти, в които се чувстваме несигурни, недооценени и неразбрани, често си задаваме въпроса - как да постигнем по-голям синхрон в своите отношения? Щастливата връзка е създадена от уважение, компромис, добро партньорство и интимност.

Уважение
Уважението наистина е от съществено значение за добрите любовни отношения и двамата партньори, трябва да си имат нужното уважение, както и доверие.

При повечето двойки, когато възникне някакъв спор, те директно отхвърлят възможността да подходят с уважение към другия и просто да го изслушат, вместо това тръгват с рогата напред, с което вкарват и допълнителен стрес в тези отношения, а когато уважението е заместено от ежедневно надпреварване, сравнение - кой е по-добър от другия, връзката се превръща в истински хаос, а това е напълно излишно особено, когато искаме да бъдем щастливи и човекът до нас, също да бъде удовлетворен от отношенията ни. 

Партньорство
Партньорството се изразява във възможността да можем да предположим безрезервна помощ, когато другия има нужда от това, да изслушваме неговите проблеми и да действаме винаги в синхрон, като една здрава и твърда сила, която не се пречупва никога от нищо.

Партньорството е движещата сила в любовните отношения и е свързано с възможността до себе си да имаме любим човек, но и добър приятел, с когото можем, хем да се забавляваме, хем да споделяме своите тревоги.

Чувства
Без чувства, всъщност нищо не правим – няма нормални отношения, нито пък нормална връзка.

Ако не харесвате човека до себе си, то няма смисъл да подобрявате тази връзка, нито пък да смятате, че без любов може да се създадете добро бъдеще, както и семейство.

Обичта всъщност ни кара да бъдем щедри към своя любим човек - на време, чувства и загриженост, тя напълно контролира нашето съзнание и нашите емоции, превръща връзката в прекрасно изживяване изпълнено с незабравими спомени с любим човек.

Интимни ласки
Когато имаме на лице доверие, чувства и подкрепа, последното, което трябва да добавим е интимност, защото и тя е важен елемент от щастливите отношения.

Без интимност ние всъщност поддържаме по-различен тип връзка и тя определено не влиза в графата – любовна.