Десет ползи от добрия сън

  • Сподели:
Десет ползи от добрия сън

Знаете ли, че една трета от живота ви преминава в сън. Това просто е непроменим човешки закон, но той важи и за другите живи организми на тази планета - както за растенията, така и за животните. Знаете ли, че сънят има способността да ни дава решенията на много проблеми, които не сме успели да решим в будно състояние.

Ползите на добрия сън

Възстановяващи процеси за цялото тяло – докато през деня се уморяваме, натоварваме своето тяло и психика, през нощта можем спокойно да презаредим батериите, като са отдадем на един хубав сън.

Чрез съня, можем за миг да избягаме от реалния свят, от проблемите, тревогите и всички ядове, които имаме през деня. Чрез него, можем да се пренесем в свят на спомени и мечти. Неща, които безспорно ще ни изпълнят с повече позитивизъм и щастие.

Съживяване на силата на подсъзнанието – това значи, че вашето подсъзнание се регенерира, то никога не изключва, дори и когато сте се отдали на сън, то просто се зарежда с още повече мъдрост и сила.

Красиво излъчване – кожата под очите е по-сияйна и по-опъната, когато сме успели да си вземем нужните часове сън. Тогава ние придобиваме по-здрав вид и се чувстваме, значително по-красиви.

Умората в мускулите и цялото тяло просто изчезва  – сънят е начин да презаредим силите си за следващия ден. Да дадем заслужена почивка на нашето тяло и мускули.

Чрез сънят, ние се чувстваме по-щастливи – спокойствието, хармонията и почивката са неща, които можем да получим едва, когато си поспим добре.

Бистър ум – след като сме успели чрез съня да презаредим своето съзнание от ежедневно натрупвания на стрес и умора, ние сме пречистили и създали място да нови преживявания.

Човек взима най-правилните решения единствено, когато е успял добре да се наспи, защото денят е по-мъдър от нощта – а нощта е времето за сън и цялостна почивка.

Вредите от липсата на сън

Хората които страдат от безсъние, страдат от проблеми с паметта.

Психическите сривове са резултат от продължителната липса на сън.

Активността на хората, които страдат от безсъние, е значително по-малка и те по-често се чувстват уморени.

Безсънието води до замъгляване на мисълта и човек не е способен да вземе напълно адекватни решения спрямо ситуацията, тъй като в съзнанието му има още натрупани усещания за стрес и умора. Тоест, когато човек не е взел нужните часове сън, той се чувства отпаднал, а мисълта му протича значително по-бавно, отколкото при хората които са успели да се наспят.

Запомнете, че вашето подсъзнание никога не спи и докато вие сте се отдали на заслужена почивка, то контролира всичките ви жизненоважни функции във вашия организъм - работата на мозъка, сърцето и вътрешните ви органи. То контролира и всичките ви жизнени сили, тоест може дадена рана да заздравява, дори и когато сте в спящо състояние.

Сънят ни дава всички отговори на въпросите, които не спират да ни преследват и мъчат  ежедневно. Сънят е щастие и заслужена почивка за цялото ви тяло.