Десет ползи от добрия секс

  • Сподели:
Десет ползи от добрия секс

За някои хора сексът е начин да се отърват от стреса, за други е просто забавление, а за трети е израз на чувства. Независимо дали сме във връзка или сексът е начин да смъкнем натрупалото се в нас напрежение, ние безспорно се чувстваме по-удовлетворени, когато интимният ни живот не е в застой.

Както за всяко нещо в живота, така и за секса, качеството е от съществено значение пред количеството, затова не е чак толкова важно сексът да е количествен, важно е да бъде качествен и да ни достави нужното удоволствие.

За наистина добрия секс са ни нужни три неща – добър партньор, възбуждащи пози и достатъчно енергия, за да се насладим на него.

Ще разгледаме ползите, които носи наистина добрият секс, за тялото и психиката ни.

1. След добър секс, ние се чувстваме удовлетворени, задоволени и щастливи
Какво по-прекрасно от добро прекарване, придружено със сексуално удоволствие, но за да има сексът положителен ефект върху тялото ни, той трябва да бъде практикуван поне веднъж седмично, ако искаме да се радваме на неговите ползи. Сексът има способността да пречисти съзнанието ни от негативните мисли, да ни ободри и да ни накара, да се чувстваме истински щастливи.

2. Сексът действа подмладяващо
Редица изследвания доказват ползотворния ефект на секса, спрямо нашата кожа и женският хормон, който кара жените да сияят и да изглеждат значително по-красиви и млади, след като са правили секс.

3. Ползи за здравето при мъжа
При мъжете редовният полов живот е начин да се предпазят от редица здравословни проблеми – инфекции, главоболие, сърдечни проблеми, рак на простатата. Освен тези проблеми, които могат да бъдат предотвратени, чрез честата консумация на добър секс, ползите за мъжете са: смъкване на напрежението, оформяне на мускули, по-здрава сперма, сексуална наслада и добър сън.

4. Ползи за здравето при жената
Чрез честата консумация на добър секс, жената може да се отърве от нередовния цикъл, да подобри съня си, да подобри своето излъчване, да се подмлади, да намали нивата на стреса и намалява риска от инфаркт. Ползите за жените от редовния секс са много и още една от тях е, че сексът удължава живота.

5. Добро настроение
При половия контакт се отделя хормонът серотонин, който е способен да подобри нашето настроение и да се почувстваме значително по-щастливи и удовлетворени.

6. Прилив на енергия
Когато сме е насладили на качествен секс, ние определено сме успели да смъкнем напрежението от себе си и това ни е изпълнило с още повече енергия да експериментираме и да се наслаждаваме на живота. Сексът влияе на психиката ни по много интересен начин – когато не правим редовно секс, ние се чувстваме разсеяни, раздразнителни, уморени, но когато се радваме на добър секс, ние директно се презареждаме с положителни емоции, настроение, желание и нови сили.

7. Добър сън
Сексът е способен да ни повлияе като антидепресант, който директно да ни отърве от стреса и да ни освободи от напрежението. Сексът влияе успокоително на цялото ни тяло, както и на спокойния и здрав сън.

8. Грижим се за тялото си
Извайваме стройно тяло, чрез честата консумация на добър секс. Доказано е, че при полов акт се изгарят излишни калории - чрез секса се грижим, както за нашите мускули, така и за цялото ни тяло.

9. Сексът като средство да се предпазим от болести
И при мъжете, и при жените, сексът може да бъде средство, чрез което да избегнем здравословни проблеми. При жените предменструален синдром, проблеми с теглото, различни инфекции, а при мъжете – безсъние, рак на простатата, сърдечни проблеми.

10. Сексът ни сближава, както физически, така и емоционално
Сексът е едно наистина невероятно усещане, което ни позволява да почувстваме контакта и близостта на своя партньор, което само по себе си поражда в нас още повече положителни чувства и усещания. При двойките сексът предоставя на партньорите така нужното им доверие, близост и отдаденост. Интимността, която поражда сексът прави хората по-близки и значително по-щастливи.