Емоционална отдаденост в секса, за по-голямо удоволствие

  • Сподели:
Емоционална отдаденост в секса, за по-голямо удоволствие

Д-р Даниел Харел и д-р Селест Хиршман са секс терапевти и създатели на метода Соматика.

Когато хората ги питат: ''Как да участваме и емоционално по време на секс?'' това означава, че им е трудно да преминат от често несексуалната и ориентирана към задачи енергия на ежедневния живот в нещо по-еротично. 

Стъпка 1: Влезте във вашето собствено тяло

Очевидният избор тук е да използвате силата на дишането и това работи добре при някои хора. Отделете десет минути, за да дишате дълбоко чак до тазовото дъно, оставяйки дъха да разшири тялото ви.

За други хора дихателната техника няма да бъде достатъчно разсейваща и те ще продължат мислено да са отнесени.
Всички останали трябва да се опитате да направите нещо по-ангажиращо. Можете да пуснете приятна музика и да танцувате из стаята си или пред огледалото. Вземете любимия си ароматен лосион и го разтрийте по цялото тяло, докато се масажирате и събуждате сетивата си от докосването. Излезте навън и се разходете в гората или около блока – вдишайте чист въздух и започнете да фантазирате какво искате. Включете секс играчки и поиграйте сами със себе си, а после поканете и любимия си.

Стъпка 2: Вникнете в съзнанието на партньора си

Ако искате да правите страхотен секс, особено ако сте човек, който се възбужда както от физически, така и от психически стимули – е необходимо да изчистите съзнанието си от задачите, които ви преследват през деня и да се отдадете изцяло на сексуалното изживяване, за да не пропуснете удоволствието.

За да присъствате мислено в секса, ще трябва да споделите какво наистина ви възбужда и да бъдете конкретни. Колкото по-рано, толкова по-добре. Отварянето на този разговор в дългосрочна връзка може да върне искрата. Когато се срещате още в началото на връзката, ако поставите на масата тази тема, толкова по-горещ ще бъде сексът ви. 

Чудесен начин за започване на разговора би било: ''За мен емоционалното присъствие в секса, също има значение. Ще ти споделя какво обичам да изпитвам по време на секс и какво ме възбужда. Очаквам да чуя същото и от теб.''

Независимо дали искате да се чувствате обожавани или доминирани, ще трябва да дадете на партньора си ключовете на вашето желание, като им кажете (или им покажете) думите, докосването, жестовете и енергията, които ви отвеждат до вашия връх на еротичност. Без това сексът може да стане еднообразен и скучен.

След като споделите какво искате, обърнете внимание дали има нещо, което очаква и вашият партньор. По този начин ще създадете съвместно преживяване, което е физически и психологически възбуждащо и за двама ви.

Надяваме се, че ще се насладите на невероятен секс, когато вложите тялото и фантазиите си в изживяването.