Ето и кои зодии са най-големите хипохондрици

  • Сподели:
Ето и кои зодии са най-големите хипохондрици

Това са зодиите, които почти постоянно имат някакви съмнения относно здравословното си състояние. За тях дори и най-леката мигрена или обрив могат да бъдат свързани със сериозни и нелечими болести. Това не е най-плашещо при тях, по-притеснителното е, че тези зодии могат да стоят и часове наред да говорят за своите измислени болести и да натоварват с глупостите си своите близки. 

Ето и кои са тези зодии, които лесно се поддават на стреса и без проблем могат да преувеличат своето състояние, защото са си въобразили, че имат някакъв несъществуващ проблем.

Дева
Девата освен прекалено вманиачена в реда и чистотата, е напълно обсебена и от своето здравословно състояние. За нея и най-леките признаци на проблем могат да се превърнат в сериозни оплаквания. Не винаги е готова да хукне на лекар и просто да провери своите притеснения, за нея е в пъти по-добре да остане вкъщи и да не спира да мрънка за това какво я боли и какви затруднения има пред близките си, които търпеливо се опитват да я накарат да отиде на консултация или да спре да си въобразява неща, които са недействителни. Напълно обсебена от себе си Девата понякога може и да прекали с оплакванията и недоволството, особено когато хората до нея са разкрили какъв хипохондрик е в действителност.

Лъв
Царят на джунглата също е до някаква степен заклет хипохондрик, който се опитва да се предпази от всичко, а когато настъпи някакво дребно затруднение, той без проблем започва да си мисли най-лошото. Дори и да се чувствате отлично Лъвът може за секунди да ви убеди в обратното, като ви вмени несъществуващи симптоми и като започне да ви разтяга на дълго и широко, какви са последствията от недостатъчната грижа към нашето здраве. За този знак не е проблем да посети лекар повече от три пъти седмично, само и само да се убеди, че всичко е наред и няма за какво да се притеснява, а когато това се случи този знак насочва вниманието си към най-близките, като започва да ги убеждава да потърсят съвет от специалист и да бъдат малко по-заинтересовани за здравето си. Хипохондризмът при Лъва е в умерени количества и определено не граничи с лудост, както е при други знаци, въпреки това този знак често изпитва различни притеснения, които би могъл да си спести.

Овен
Овните могат да се превърнат в голямо мрънкало, особено ако искат да се скатаят от роднинско събиране или празненство, на което не искат да присъстват. Тази зодия има една много интересна дарба и тя е почти постоянно да изпитва някакво затруднение свързано с често главоболие, болки в крайниците и цялото тяло. За Овена няма ден, в който той да е на 100% зареден с енергия и без никакви симптоми, нито пък болежки. Този знак на моменти е така черноглед и угрижен, че може само със силата на мисълта да предизвика в себе си дадени болести. Веднъж човек навлезе ли в омагьосания кръг на болестите - Овенът трудно може да замълчи, тъй като е компетентен по всяко оплакване и сякаш има диплома за доцент по всички здравословни проблеми. Проблемът при този знак е, че хипохондризмът му е изразен в точно определени случаи, като например някакви специфични симптоми, които са го подтикнали да бъде нащрек и да си въобразява глупости, както и някаква лека настинка на близък човек, която той за секунди успява да превърне в смъртоносно и нелечимо заболяване.

Гледайте най-новия ни подкаст ''Красивата част от живота''.