Характерни черти на типичните Везни

  • Сподели:
Характерни черти на типичните Везни

23 септември – 22 октомври
Управляваща планета – Венера
Щастливи партньорства – Стрелец и Овен
Елемент – Въздух
Качество на знака – Кардинален

Характерно качество за този зодиакален знак е, че Везните силно желаят да бъдат харесвани от другите хора. Тази зодия е търпелива, състрадателна и дипломатична, именно тези качества я правят добър събеседник и партньор в живота.

Те са уравновесени и нямат навика да навлизат в крайности, тази тяхна черта ги превръща в добри арбитри, както и съвършени дипломати. Един от недостатъците на тази зодия е, че Везните лесно се подават на чуждо влияние и често пъти се оставят да бъдат манипулирани и ръководени от чужди интереси. 

Везните обичат да притеглят всичко в своя живот и винаги се уповават на справедливостта и честността. Те умело успяват да потушат всеки скандал, както и да помирят враждуващите хора.

Често пъти те не успяват да се съпротивляват срещу обстоятелствата и спират да гонят своите собствени интереси, но ако твърдо са решили нещо, са в състояние да преминат и през огъня, за да го постигнат. 

Този слънчев знак е представител на планетата Венера, която подплатява личността му с мъдрост и съпричастност. Везните обичат уюта и хармонията, добрата музика и стилно подбраните дрехи. Те са изтънчени и често пъти могат да прекарат много часове пред огледалото, докато не изпипат своя външен вид до пълно съвършенство. 

Едно от нещата, които наистина не понасят е арогантността и грубостта, както и липсата на възпитание. Дипломатичността е важна част от живота им и наистина държат на добрия тон и приличието.

Мъжът Везни е стилен, интелигентен, общителен и културен, истински магнит за жените. Жените родени под този зодиакален знак са мили, чаровни, общителни и нежни. Те не се притесняват да вкарат своя обаятелен чар в действие, особено когато силно искат да постигнат дадена цел. 

Везните винаги постигат целите си с помощта на вежливост, ласкателство и доза настойчивост. Те са изключително интелигентни и напълно убедени в правотата си.

Типичните Везни лесно се вписват във всякакви компании, а един от големите им страхове е да не останат сами. Тази зодия успява винаги да намери изход, дори и от най-тежките ситуации, както и да внесе хармония в живота на останалите хора. 

Везните се стремят към мир и то на всяка цена, за това често пъти им се налага да бъдат отстъпчиви или дори лицемерни, само и само да успеят да потушат пламналия скандал.

Те наистина са загрижени за благото на другите и именно затова са готови да използват всякакви похвати с единствената цел да запазят мира и добрият тон.

Любов
Везните рядко остават сами, предпочитат да имат човек до себе си, с който да могат да споделят своите възгледи и надежди. В любовта са романтични и държат на своята половинка. Тази зодия е създадена за семеен живот, тъй като Везните са силно привързани към близките си хора, своето семейство именно от тях черпят своето спокойствие и хладнокръвие. 

Партньорства

Овен
Един от знаците, с който Везните се разбират и си подхождат напълно е Овенът. От него Везните могат да се научат да поемат инициативата и да отстояват своите принципи. 

Стрелец
В Стрелеца ще откриете човек, който успява да ви настрои на вълна приключение. Двата знака могат взаимно да се допълват, благодарение на своята чувствителност, оптимизъм и желание да експериментират.

Този съюз наистина би бил успешен, тъй като и двата знака, успяват да получат от своя партньор, нещата които всъщност на тях им липсват.