Истински опитни в оргазма

  • Сподели:
Истински опитни в оргазма

В книгата си от 2010 г., ''Женската анатомия на възбудата'', Шери Уинстън, споделя своите разсъждения, за да помогне на повече хора да повишат сексуалното си преживяване.

Какво обикновено е погрешното схващане за женската сексуална възбуда?

- Съществува погрешно разбиране за това колко време отнема на една жена или човек с основна ин енергия, за да се възбуди силно. Може да има очакване, че жените са – или трябва да бъдат – активирани бързо и готови за всичко веднага, като това просто не е вярно през повечето време. Може да отнеме тридесет или четиридесет и пет минути, за да влезете в състояние на дълбока, пълна възбуда.

И все пак средното време, което една двойка прекарва в еротична среща от началото до края е около дванадесет минути. Така че не е изненадващо, че много жени са недоволни и си мислят, че нещо не е наред с тях или партньора им, или че партньорите им мислят, че нещо не е наред с тях.

Ако не сте напълно възбудени и започнете да имате полов акт, няма да бъде приятно преживяване. Може да се чувствате добре, но няма да е невероятно, защото тялото ви все още не е готово. Разбирането колко време отнема да се възбудите може да помогне за сексуалното удовлетворение. И тогава можем да се научим как да го ускорим.

Жените имат същото количество еректилна тъкан като мъжете. Ако знаем как е структурирана тази тъкан в женското тяло, можем да се научим как да засилим еротичния си транс, което е част от усвояването на еротични умения. Можем да се научим как да владеем и насочваме еротичната си енергия, за да я накараме да се движи по-бързо, по-дълбоко и по-интензивно.

Има и още нещо - една жена може да бъде влажна и да не е силно възбудена или изобщо да не е мокра и силно възбудена. За това ви препоръчвам да използвате лубрикант или алое вера.

Каква роля играе самозадоволяването в живота ни?

- Според едно схващане истинският секс е този, който правим с друг човек. Често не виждаме потенциала на сексуалната връзка със себе си, но това е основата на сексуалните отношения с другите. Това е нашата лаборатория за обучение или залата за репетиции.
След това имате възможност за редица сексуални преживявания, от интересни до по-дълбоки еротични срещи.

Бихте ли дали някакъв съвет към хора, които не са изпитали оргазъм или искат да изпитват повече?

- Да започнат от самозадоволяването.
Вярвате или не, можете да откриете как да бъдете това, което аз наричам "опитен в оргазма". А това означава, че можете да изпитате оргазъм по един или друг начин: когато го искате, можете да стигнете до него. Вибраторите са страхотен инструмент, който да имате в шкафчето си. Те са вашият ключ по пътя към оргазма и отвъд него.

Как двойките да поддържат или увеличават сексуалната си връзка?

- Има неща, които можем да направим, за да поддържаме нещата забавни, живи и секси в дългосрочните връзки. Но това изисква съзнателно усилие, защото пламъкът не продължава да гори сам. Отделянето на време и оценяването на връзката са ключови. Научаването за сексуалното удоволствие и как да предавате желанията си също е част от него. 

Също така е полезно да приемете, че има моменти или периоди от време, когато не ви се прави секс. В тези случаи можете да правите това, което аз наричам "секс с едностранна сексуална подкрепа", при който каните партньора си да се самозадоволява и го подкрепяте. Можете да се гушкате, да използвате ръцете си, да провеждате еротични разговори и т.н. Правейки това може да създаде любяща, свързваща енергия и между двама ви.