Как да не се обезличаваме, когато сме във връзка

  • Сподели:
Как да не се обезличаваме, когато сме във връзка

Повечето психолози са на мнение, че влюбените двойки задължително трябва да споделят общи хобита, както и да прекарват повече време заедно, но това всъщност е начин да се слеем с тази връзка и напълно да забравим за своя личен живот, което всъщност не е никак здравословно за нас самите.

Човек трябва да разполага със своето лично време, време в което да прави неща за себе си, да излиза с приятели, да се откъсне малко от ежедневието.

Когато сме залепени като сиамски близнаци със своята половинка, след време неминуемо ще дойде моментът, в който няма да има какво да си кажем, защото ежедневно сме се заливали с купища от ненужна информация.

Влюбените двойки задължително, трябва да разполагат със своето лично време, в което да правят неща, които им харесват, но без своя партньор – в противен случай има вариант напълно да се слеем с тази връзка и да се обезличим, защото сме допуснали животът ни да се върти само и единствено около нея и около нашия партньор.

Красиво чувство е любовта, но за да обичаш някого, трябва влюбените да си дават нужното пространство, както и свобода – така хем няма да има вероятност, те бързо да си омръзнат, хем ще имат много нови теми за разговор.

Време с приятели
Излизайте, смейте се, забавлявайте се – не е нужно със своя партньор да излизате в една и съща компания – дайте си малко свобода и въздух.

Когато излизаме с любими хора, ние се разтоварваме психически, така успяваме да се отърсим и от всекидневната рутина, затова е добре поне два пъти месечно да бъдем в компанията на нашите приятели.

Време за любимо хоби
Отделете си време, в което да правите нещо, което ви отпуска и което ви прави щастливи – откъснете се от ежедневните задачи и проблеми.

Създайте си пауза от всичко, така ще можете да се изпълните с нова енергия и ще заредите своите батерии. Намерете своето хоби и се откъснете от нещата, които не спират да вървят по план – график, но които вече ужасно ви отегчават. Разкрасете своя ден и затова ви е нужно единствено занимание, което обичате нищо повече.

Лично пространство
Не е нужно винаги да правите това, което прави вашата половинка – отделете време за себе си и личните си нужди – ходи ви се на театър, кино, шопинг - отидете и разпуснете.

Откъсвайте си време, в което да прекарвате сами без половинката, така хем ще можете да помислите над нещата които ви се случват, хем няма да стигнете до момента, в който усещате, че се задушавате взаимно.

Излизайте, спортувайте, разхождайте се и не си мислете, че животът ви трябва задължително да се върти около един даден човек, напротив колкото повече време прекарвате заедно, толкова по-вероятно е да започнете по-бързо да се отегчавате и да търсите други забавления.

Имайте свое собствено виждане и мнение за нещата
Не е нужно винаги да се съгласявате с мнението на своя партньор, това не е никак здравословно за вас самите.

Когато мислите и виждате нещата по различен начин, просто ги споделете, не си мислете, че една връзка би оцеляла във времето, ако се опитвате непрекъснато да избягвате конфликтните ситуации и козирувате.

Вие все пак сте различни хора с различни мисли, чувства, но и логика - именно затова трябва да се научите да изказвате гласно нещата, които истински ви интересуват и от които зависи любовният ви живот, защото с мълчание и избягване на спора, доникъде няма да стигнете, само ще успеете допълнително да се до напрегнете и в един даден момент, ще избухнете като преливащ вулкан – горяща лава.